PARTITS

Alerta a Perafort per la proliferació de robatoris

Esquerra Republicana exigeix millores urgents en seguretat ciutadana

per Redacció , Perafort i Puigdelfí, 15 de setembre de 2020 a les 09:12 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els últims anys els veïns i veïnes de Perafort i Puigdelfí manifesten tenir una creixent sensació d’inseguretat. Aquest estiu s’han repetit i agreujat robatoris en diversos immobles del municipi, ocupacions d'habitatges, festes il·legals organitzades al polígon, desperfectes al mobiliari urbà i al privat i punxades de rodes de vehicles, entre d’altres fets incívics i delictius.

El grup municipal d’Esquerra Republicana-AM "comparteix la preocupació ciutadana i creu que l’equip de govern no està fent prou per vetllar per la seguretat i la bona convivència al municipi". Per aquest motiu, en el ple de finals de setembre presentarà una moció per demanar la creació d’una taula local de seguretat, que hauria de ser periòdica, formada per tots els grups municipals juntament amb el cos de vigilància local, el cos dels Mossos d’Esquadra, el personal tècnic municipal encarregat de l’àrea de serveis socials i les associacions veïnals, amb l’objectiu d’informar i treballar conjuntament les accions a dur a terme. Alhora aposten per signar un conveni entre l’Ajuntament i el Departament d’Interior per instal·lar "amb urgència" lectors de matrícules als accessos del municipi.


“Cal prendre mesures adequades i proporcionades i comptar amb la participació del veïnat de Perafort i Puigdelfí. Si ens creiem la participació ciutadana més enllà de votar cada quatre anys, i a ERC ens la creiem, és indispensable que el veïnat sigui un actor més en la descripció de la situació i la cerca de solucions”, assegura el regidor i portaveu del grup, Jordi Cacho Pallarès.

Esquerra també proposa la redacció urgent d’una ordenança de civisme i convivència ciutadana, en un termini màxim de sis mesos, la difusió d’aquesta nova ordenança a través d’una campanya de sensibilització ciutadana i la creació d’un pla específic de formació del cos de vigilants existent, amb l’objectiu que puguin donar compliment a l’ordenança.


El grup municipal exigeix que l’Ajuntament sol·liciti una reunió a la conselleria d’Interior per tal d’abordar la problemàtica i establir un conveni de col·laboració per incrementar la presència d’agents de Mossos d’Esquadra al municipi.

 

Participació