FESTES

L'homenatge a diversos tarragonins, l'inici de les festes de Santa Tecla més atípiques

En tots els actes cal inscripció prèvia i tenen l'aforament restringit

per Redacció , Tarragona, 15 de setembre de 2020 a les 08:23 |
La Crida canviarà d'ubicació enguany. | Aj. de Tarragona
Avui dimarts 15 de setembre inicien les festes de Santa Tecla amb la Crida a les 19h. Enguany aquest acte se celebrarà des de les Muralles, al Passeig Arqueològic, i es retrà homenatge, com a Perpetuadora, a l'escultora Àngels Cantos. Com mana la tradició, l'alcalde, Pau Ricomà, convidarà a la ciutadania a participar de la festa major i ho farà acompanyat del toc d'obertura de la Cobla de Ministrers; així com de la Perpetuadora, els Teclers i les Tecleres, així com del públic assistent, enguany de caràcter restringit per les mesures de seguretat establertes.  

Els guardonats enguany, a banda d'Àngels Cantos, són Josep Oriol Nucolau Tell, que és membre del Ball de Pastorets des del 1996 i que ha participat de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Grallers de l'Alfàbrega i dels Grallers de l'Esperidió. També Òscar Atance, a títol pòstum, ballador del Ball de Valencians i que va morir en l'accident d'ara fa 8 mesos en l'accident a IQOXE.
A més a més, seran reconeguts Miquel Estellé (a títol pòstum, membre del Ball de Turcs i Cavallets), Roger Maset (membre del Cos de Bastoners de l'Esbart Santa Tecla), Ivan Oliver i Javier Ferré (Cos de Bastoners de l'Esbart Santa Tecla i balladors del Retaule), Pablo Pérez i Ángeles Poveda (membres dels Nanos Vells), Sergi Gonzàlez (músic), així com els castellers dels Xiquets de Tarragona amb 25 anys de trajectòria Josep Molera, David Ibáñez, Jordi Soberà, Marina Budesca i Leopoldo Foix. Finalment, Jordi Grau Cerdà, Josep Caparrós Ventura,Christian Borràs Bové i Víctor Pomerol Español, pels seus 25 anys de castells amb els Xiquets del Serrallo.


En acabar l'acte l'Esbart Santa Tecla farà el tradicional ball d'homenatge al Perpetuador i Teclers i Tecleres d'honor i seguidament l'alcalde i la Perpetuadora, donaran pas als simbòlics Onze Morters de Santa Tecla i la primera Tronada de la Pirotècnia Gironina.

A banda d'aquests actes, també hi ha previst a les 19 hores al jardí del Teatre Metropol la Santa Tecla Petita Teatral, amb Histrionis Teatre; i el concert MFC Chicken, a la Terrasseta Familiar, als jardins Saavedra. Aquests dos actes requereixen inscripció prèvia.

 

Participació