MÚSICA

Vila-seca recuperarà la FiM, la fira de música que va deixar de fer el 2015

La 17a edició està programada els dies 7, 8 i 9 de maig de l'any vinent

per Redacció , Vila-seca, 14 de setembre de 2020 a les 18:51 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Vila-seca ha decidit recuperar la Fira de Música (FiM), un certamen que es va deixar de fer el 2015. La dissetena edició està programada els dies 7, 8 i 9 de maig de l'any vinent, segons s'ha anunciat aquest dilluns durant les activitats professionals del Mercat de Música Viva de Vic.

La voluntat de l'organització és convertir la renovada FiM en un aparador de música emergent i familiar, i en una cita imprescindible del sector cultural català. El mes vinent l'Ajuntament donarà a conèixer el nom de la direcció artística, que s'ha triat a través d'un concurs públic, així com més detalls sobre el projecte.


La fira mostrarà noves músiques modernes que han de nodrir les programacions musicals en un futur pròxim, siguin fetes per artistes novells o nous projectes d'artistes amb certa trajectòria. Pel que fa a la música familiar, Vila-seca també oferirà una programació de diferents tipologies d'espectacles familiars que no troben a Catalunya cap altre esdeveniment professional que els doni visibilitat.

A començaments del mes d'octubre s'obrirà una convocatòria, un període d'inscripcions artístiques per presentar projectes, tant de música moderna emergent, com de música moderna de caràcter familiar. Durant dos mesos i s'hi podran inscriure els artistes interessats a participar.


A banda de l'oferta de concerts que ompliran els carrers, places i auditoris de la localitat tarragonina, la FiM engegarà tot un programa d'activitats adreçades als professionals de la indústria musical sota la marca FiM PRO. El programa professional de la FiM Vila-seca comprendrà formacions, speed meetings, reunions sectorials i itineraris de programació específics.

La FiM convocarà programadors, mànagers, tècnics públics de cultura, gestors culturals, associacions professionals, i a tota persona interessada en la música emergent i en les propostes musicals familiars. La voluntat és que també esdevingui un punt de trobada professional.


L'Ajuntament de Vila-seca, principal organitzador de la fira, pretén fer de l'antiga Fira de Música al Carrer l'esdeveniment de referència de la música emergent i familiar de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià tant per a professionals i artistes com per a ciutadans del Camp de Tarragona.

 

Arxivat a:
Cultura, música, Vila-seca, FiM
Participació