DIADA 2020

La Diada de la pandèmia acull més de 800 persones a la Rambla Nova de Tarragona

L'ANC havia previst una assistència similar i per això han reservat tres coquest de l'avinguda principal del centre de la ciutat

per Josep Maria Llauradó , Tarragona, 11 de setembre de 2020 a les 19:20 |
La Diada Nacional a Tarragona, organitzada per l'ANC, a la Rambla Nova. | Josep M. Llauradó
Tarragona també ha sortit a manifestar-se aquest divendres Onze de setembre. La ciutat ha acollit una concentració de llarg recorregut, que ha fet tancar fins a tres coques de la Rambla Nova, des de les seus de la Seguretat Social i d'Hisenda fins a la plaça Imperial Tàrraco, on hi ha la Subdelegació del govern espanyol -que avui estava fortament custodiada pels Mossos d'Esquadra.

Tot i que la intenció dels organitzadors, l'Assemblea Nacional Catalana, era assenyalar els centres de poder econòmic i polític a la ciutat, el cert és que hi havia centenars de metres de distància amb aquestes seus. Ha estat un acte llarg, de més de dues hores, amb més de 800 persones -segons l'ANC- aguantant o escoltant estoicament els nombrosos discursos que hi havia preparats, no tan sols de la mateixa entitat sinó també d'associacions afins.


FOTOS L'ANC acull un acte amb més de 800 persones per la Diada Nacional a TarragonaA les 17.14 hores, tal com hi havia planejat, ha començat tot. Una persona s'ha enfilat al monument dels Castellers i hi ha penjat una estelada, en el que ha estat l'única enxaneta que ha vist la ciutat aquest 2020. Alhora, dos grups de gralles, pertanyents a les colles castelleres, feien sonar els seus instruments per tota l'avinguda.


A dos quarts de set del vespre, ha finalitzat l'acte, un dels quatre que l'entitat tenia previstos al Camp de Tarragona: la resta s'han fet a Reus, Valls i Cambrils, on també hi han participat centenars de persones. Els organitzadors han valorat positivament la resposta dels independentistes, tenint en compte les circumstàncies de pandèmia i el fet que hagi coincidit en l'inici d'un pont de tres dies festius.

I és que malgrat la idea inicial era que no s'hi pogués participar sense inscripció prèvia, finalment han permès que qui volgués pogués entrar a l'espai central. Tot i amb això, han estat molts els curiosos que s'ho han mirat des de la vorera. Abans d'iniciar l'acte, els organitzadors asseguraven haver rebut prop de 500 inscripcions, però havien marcat 1.200 punts per ubicar-se al llarg de la Rambla. Tot i no arribar a les expectatives, s'han mostrat satisfets.

 

Participació