PORT

El Port de Tarragona amplia els punts de càrrega de productes agroalimentaris

Avui es carrega el primer tren de productes agroalimentaris en aquest nou punt de càrrega al moll d’Aragó

per Redacció, Tarragona | 7 de setembre de 2020 a les 17:10 |
Un camió carregant a Bergé, al Port de Tarragona. | Port de Tarragona
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El primer tren carregat íntegrament de farina de soja en el nou punt de càrrega del moll d’Aragó ha sortit del Port de Tarragona, avui, amb  destinació final Osca. Aquest enviament consta de 17 vagons de 1.000 tones cadascun. Es tracta també de la primera operativa ferroviària de productes agroalimentaris que realitza l’operadora Bergé.

Amb aquesta càrrega s’obre la possibilitat que en qualsevol punt dels molls destinats als productes agroalimentaris, com són Castella i Aragó, es pugui dur a terme tota mena d’operatives, mitjançant emmagatzematge en sitges o transport per carretera o ferrocarril.


Aquest servei ferroviari implica un enfortiment de l’oferta en la logística dels productes agroalimentaris, consolidant destinacions de gran importància pel Port de Tarragona com són Osca i Saragossa.

Aquesta mercaderia, que s’utilitza principalment per l’alimentació animal, ha estat en constant evolució en els últims anys. La farina de soja s’importa principalment des del continent americà i des del Port de Tarragona, s’envia de manera freqüent a Osca, Saragossa i tota la vall de l’Ebre. El transport de productes agroalimentaris per ferrocarril s’ha convertit en una solució més sostenible i competitiva respecte  al que es realitza per carretera. Aquest enviament de farina de soja des del Port de Tarragona amb Osca per l’alimentació animal n’és un exemple.

 

Participació