SALUT

El CAP de Bonavista, el segon centre d'atenció primària de Tarragona sense telèfon

L'avaria de la línia s'estén i podrien ser més els centres de salut afectats, després que ahir es fessin públics el de Jaume I i el servei d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva

per Josep Maria Llauradó , Tarragona, 28 d'agost de 2020 a les 10:44 |
L'avaria de la línia telefònica fixa als Centres d'Atenció Primària de Tarragona s'estén. Si ahir es feia pública la incidència al CAP Jaume I i al servei d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR), tots dos a la Part Baixa, des d'ahir tampoc no funciona el telèfon fix al CAP Bonavista. Aquest, però, podria no ser l'únic centre afectat per l'avaria.

Aquest fet no seria especialment rellevant si no fos perquè amb l'actual model d'atenció primària, implementat arran de la crisi sanitària de la Covid-19, cal trucar al CAP de referència per concertar una cita o fer-ho a través d'Internet, amb l'aplicatiu La Meva Salut. Això exclou a la part de la població dels diferents barris que no té accés a les noves tecnologies.
Segons fonts de l'Institut Català de la Salut (ICS), ahir a la tarda el CAP de Bonavista es va quedar sense línia telefònica fixa. L'arrel del problema també prové de l'operadora, Telefónica, que espera resoldre-ho al llarg d'aquesta setmana.


Mentrestant, els professionals sanitaris treballen amb els mòbils per fer les "teleconsultes" ja programades. També asseguren les mateixes fonts que no es detecta cap incidència amb l'Internet, per la qual cosa reben les peticions fetes amb La Meva Salut.

L'ICS recorda que a banda d'aquest canal informàtic poden fer la programació de consultes a través del telèfon 93 326 89 01 o, en cas d'urgències, al 061.
Aquesta no és l'única queixa que han manifestat els veïns de Bonavista darrerament al voltant del CAP. El retard en les respostes a les peticions via telefònica fa temps que dura i fins i tot han començat a presentar reclamacions. Entre d'altres, l'Associació de Veïns reivindica més personal al centre i recuperar les urgències.

 

Participació