LABORAL

La CGT creu que el tancament de Saint-Gobain es deu a una estratègia de deslocalització

Destaquen que l'empresa té beneficis i que no tenen encara la informació que justifiqui la mesura

per Redacció, L'Arboç | 27 d'agost de 2020 a les 17:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 d'agost de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El sindicat majoritari a Saint-Gobain Cristalería S.L., la CGT, denuncia l'"engany" de l'empresa i el fet que "dificulti" la realització de reunions amb els sindicats. "És tant l'afany de dificultar les negociacions que no aporta cap informació a la representació dels treballadors", asseguren en un comunicat.

"Desconeixem els motius i les dades necessàries per entendre per què una fàbrica rendible i puntera ha de tancar", destaquen. En total, seran 122 famílies de treballadors afectades, sense tenir en compte els llocs de treball indirectes.


I és que per a ells tot plegat forma part d'una estratègia de "deslocalització" del ram de l'automoció. "A ningú se li escapa que el tancament de Glass afectarà la divisió de Sekurit, ja que la matèria primera s'haurà d'importar, amb el cost afegit que suposa.

"No permetrem que una empresa que ha declarat uns beneficis de més de 10 milions d'euros durant el 2019 mercadegi amb les nostres vides per aconseguri encara més guanys a costa de produir en països on la mà d'obra treballa en unes condicions que tots coneixem", anuncia el sindicat.


Per tot plegat, davant la manca d'informació, el comitè ha convocat assemblees informatives demà divendres per prendre decisions.

 

Participació