SALUT

Tarragona segueix el camí de Reus però encara no s'hi prendran mesures dràstiques

L'alcalde, Pau Ricomà, considera que a la ciutat "s'hi pot fer gairebé tot si és amb la màxima seguretat"

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 26 d'agost de 2020 a les 13:00 |
La roda de premsa ha comptat amb la presència de quatre dels regidors del govern municipal. | Josep M. Llauradó
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 d'agost de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les noves mesures del govern de Tarragona per reforçar el control sobre els contagis a la ciutat no arribaran, de moment, tan lluny com a la veïna ciutat de Reus. Pau Ricomà, alcalde de Tarragona, ha explicat que de moment no hi ha previst tancar parcs infantils, ni tampoc limitar l'horari de comerços de conveniència, per tal d'evitar tota possibilitat que es puguin fer botellons. Això sí, l'Ajuntament es comença a preparar pel que tot sembla indicar que serà una segona onada de contagis i provar de "revertir" la situació.

Així, doncs, Protecció Civil farà control de trobades esporàdiques superiors a 10 persones, es reforçarà el control de la Guàrdia Urbana per les mascaretes, fumadors i distància social, així com es reduirà l'aforament d'alguns serveis. És el cas dels serveis funeraris: a les sales de vetlla només hi podrà haver 10 persones alhora, mentre que a la sala d'incineració en seran 4. Alhora, es fixa en la meitat l'aforament a la sala de cerimònies i ja han recomanat a les autoritats de les confessions religioses que facin el mateix als seus centres de culte.
Pel que fa a l'esport base, Ricomà ha afirmat que es volen evitar concentracions de canalla sense mesures de seguretat, moltes vegades amb gent vinguda de diverses ciutats, a les instal·lacions esportives municipals. Per aquest motiu, només s'autoritzaran els entrenaments i no les competicions, un veto que no afecta els equips de primer nivell tant del Nàstic com del Club Bàsquet Tarragona, que podran competir seguint les mesures que imposin les seves respectives lligues. "Sense mesures, tampoc els deixarem", destaca Ricomà.


Altres mesures implementados són no tornar a engegar les fonts d'aigua ornamentals i, pel que fa a les d'aigua de boca, es tancaran de nou, així com les dutxes de les platges del terme municipal. Els carrers seran progressivament desinfectats, una mesura que també s'aplicarà als parquímetres de la zona blava ja que diversos usuaris han expressat el seu neguit per por a contagiar-se. En aquest sentit, l'alcalde ha recomanat fer ús dels aplicatius de pagament per Internet.Operació per reduir l'aforament als autobusos urbans

Tot i que no serà immediat, l'objectiu de l'Ajuntament és reduir cada cop més les persones que fan ús dels autobusos municipals, ja que es considera una possible font de contagi si hi ha concentracions d'usuaris. "És un dels temes més complicats que hi ha, som una ciutat gran, molt disgregada", ha afirmat Ricomà. La voluntat és "redimensionar" les línies i intentar anar cap al terç de l'aforament habitual.

Entre d'altres, ja han recomanat a les empreses grans entrades i sortides esglaonades per als seus treballadors, mentre que un dels reptes principals serà la tornada a l'escola. Per aquest motiu, han anunciat que tenen previst un pla per accelerar la presència de més carrils bici tant per a bicicletes com a patins i patinets, per tal que els més joves puguin anar a classe d'una forma "segura". La reducció de velocitat prevista per al dia 14 de setembre a 30 quilòmetres per hora és un dels incentius que ha tingut l'Ajuntament finalment per tirar-ho endavant.

Alhora que es reforçaran els controls a les parades dels mercats ambulants i que no es tornaran a obrir les llars de jubilats, l'Ajuntament també ha optat per mantenir el teletreball en bona part dels seus empleats municipals. "Som en una època que no sabem quants mesos es pot allargar", ha assegurat Ricomà.

Continuen les activitats culturals

I malgrat en molts municipis ja s'estan suspenent actes de festa major, Tarragona té clar que la fórmula adoptada al'agost per Sant Magí es repetirà al setembre amb Santa Tecla. "Es pot fer gairebé tot si es fa bé, amb la màxima seguretat", ha destacat l'alcalde. Un dels actes que ha confirmat que es faran serà el pregó, mentre que ja queden descartats els castells, la professó, les actuacions musicals de gran format o la baixada de l'àliga.

La roda de premsa de presentació de les mesures ha comptat també amb la presència del regidor de Seguretat i Educació, Manel Castaño, la regidora de Serveis Socials Carla Aguilar i la regidora de Turisme i Domini Públic, Cinta Pastó.

 

Participació