HABITATGE

Dos dels ocupes del Rancho Grande intenten ocupar un pis a la Via Augusta

Els veïns van alertar la policia, que diumenge els va desallotjar

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 25 d'agost de 2020 a les 07:00 |
El Rancho Grande, al carrer Sant Andreu del Serrallo. | Josep M. Llauradó
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 d'agost de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El desallotjament del bloc d'habitatges del número 2 del carrer de Sant Andreu del Serrallo, a Tarragona, encara porta cua. De les 34 persones que dijous passat van haver-ne de marxar arran d'un dispositiu policial, 18 estaven reallotjades l'endemà a la pensió Carmen, a càrrec de l'Ajuntament. Inicialment n'havien estat 22, però 4 d'elles van marxar per haver trobat una alternativa millor. Pel que fa a la resta, van declinar, segons indiquen fonts municipals, l'ajuda de l'Institut Municipal de Serveis Socials.Des del passat dijous, personal del servei de neteja i la brigada municipal van estar fent tasques de tornada a posar a punt l'edifici. Fins i tot van instal·lar-hi una porta antiocupes -segons l'Ajuntament, finançada pels veïns propietaris. Malgrat que inicialment estava previst que la Guàrdia Urbana fes vigilància continuada durant tot el cap de setmana, aquesta es va acabar dissabte, amb les tasques dels operaris ja finalitzades. Alguns dels residents expulsats del bloc continuen fent vida al barri, però altres zones de la ciutat denuncien haver començat a veure moviments per trobar de nou un sostre.A més a més, dos dels ocupants del Rancho Grande -així s'anomena al barri aquest edifici- van ser enxampats aquest cap de setmana intentant ocupar un pis buit propietat de Bankia en una altra zona de la ciutat. Segons fonts veïnals, dissabte es va detectar la seva presència al 1r 3a del número 28 de la Via Augusta. Després d'informar-ne a la Guàrdia Urbana, aquests es van personar però no van poder identificar les persones que vivien al pis.

L'endemà, diumenge, en deixar-se la porta oberta, els Mossos d'Esquadra van poder entrar i identificar 7 persones, 2 de les quals van informar que provenien del Rancho Grande. Tot seguit els van desallotjar i durant el dia els veïns van fer guàrdia per evitar una nova entrada a l'habitatge.


Segons indiquen les mateixes fonts, l'administració de finques es va posar en contacte amb Bankia ahir dilluns. Alhora, van detectar que havien forçat la porta d'accés a la sala de comptadors i que havien punxat la llum. Com que tot plegat va passar en un mateix cap de setmana, els veïns neguen haver patit cap inconveniència a causa de l'ocupació.

Por a la Via Augusta

Aquest no és el primer intent d'ocupació en habitatges de la Via Augusta. Tot i no ser una zona habitual d'aquesta mena de moviments, els veïns denuncien que cada cop són més els casos detectats.

L'incendi del passat 17 d'agost en un pis del número 28 ha obligat a desallotjar almenys durant un parell de mesos els habitants del bloc. Això preocupa els veïns, que asseguren haver vist ja algunes persones entrant-ne i sortint-ne sense ser-ne residents. Un altre habitatge que ha patit intents d'ocupació, tot i que ara mateix es troba buit, és el número 37 del mateix carrer, una casa que l'han ocupat "un parell o tres de vegades" i que actualment compta amb una porta de seguretat per evitar nous casos.

 

Participació