MITJANS

El matí de Catalunya Ràdio, Premi Cristina Requena i Giró de Periodisme 2020

La Fundació Ciutat de Valls guardona el reportatge "La covid-19 a les residències: tres casos diferents"

per Redacció, Valls | 24 d'agost de 2020 a les 13:18 |
Mònica Terribas, periodista. | Josep M Montaner
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 d'agost de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El matí de Catalunya Ràdio ha estat guardonat amb el 34è Premi Cristina Requena i Giró de Periodisme, que atorga la Fundació Ciutat de Valls, pel reportatge La covid-19 a les residències: tres casos diferents, dirigit per Mònica Terribas i emès el 24 d’abril passat.

El jurat valora "el tractament informatiu, rigorós i ben contrastat" que el programa va donar a "un tema tan sensible com l’afectació de la pandèmia de la covid-19 en les residències de gent gran". El premi té caràcter nacional i guardona la realització i difusió de treballs, amb mèrit qualificat, que afectin Valls i la comarca, o reconèixer una trajectòria que s’hagi destacat en la promoció de treballs periodístics de Valls i l’Alt Camp.


El reportatge guardonat reflecteix com es convivia amb la Covid-19 en tres residències de Valls el dimecres 22 d’abril, vigília de Sant Jordi: la residència Alt Camp, amb les 90 persones que hi vivien aïllades per un positiu; la residència Montserrat Cuadrada, sense cap infectat pel virus, i la residència Ballús, intervinguda després que el coronavirus s’hi instal·lés i s’emportés la vida d’una vintena de persones, i infectés la resta, inclosos la majoria dels seus professionals.

L’equip d'El matí de Catalunya Ràdio va visitar els tres centres i la periodista Mònica Terribas en va deixar testimoni en l’article Dins de casa de la nostra gent gran: tres residències, on recordava "la realitat de tres centres on la sort d’aquesta dissort ha jugat amb el destí i la vida de moltes persones de maneres ben diferents".


 

 

Participació