SERRALLO

El PSC alerta que els ocupes desallotjats del Rancho Grande aniran a altres barris de Tarragona

El grup municipal proposa un pla d'ocupació per tal de mediar amb aquestes persones en cas de conflicte

per Redacció , Tarragona, 21 d'agost de 2020 a les 14:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 d'agost de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La portaveu del PSC, Sandra Ramos, creu que "traslladar el problema a altres zones de la ciutat no és la solució". Són paraules en relació al desallotjament d'ahir al número 2 del carrer Sant Andreu del barri del Serrallo.Ramos ha definit aquesta acció com "un acte de campanya": "El tema és prou seriós com per fer un espectacle mediàtic d'aquest operatiu amb retransmissió en directe". En aquest sentit, reclamen "intervencions transversals" entre els diferents sectors de la societat.

Per això, Ramos es mostra "preocupada" per aquesta situació que ha anat creixent durant els últims mesos i per aquest motiu ha presentat una bateria de preguntes a l'alcalde Pau Ricomà relacionades amb els "greus problemes d'ocupació".


Concretament, es pregunta si aquesta és la línia d'actuació que es vol seguir per abordar aquesta problemàtica que també hi ha a altres zones de la ciutat i si s'ha previst algun seguiment de les persones desnonades per evitar que ocupin altres habitatges. "Aquesta és una realitat que preocupa molt als veïns i veïnes que viuen als barris més propers al Serrallo", afirma Ramos.Un pla d'ocupació d'agents cívics

A banda, el PSC ha tornat a proposar un pla d'ocupació d'agents cívics per mediar amb les persones que ocupen els pisos i prevenir la conflictivitat social, com a part de la solució a les ocupacions il·legals. Els socialistes creuen que aquesta iniciativa, ja demanada durant els anteriors pressupostos municipals, ha de ser una línia d'actuació que s'ha d'aplicar a totes les zones de la ciutat. I defensen que totes les propostes que es facin, s'haurien de treballar de la mà de les Càtedres d'Habitatge i d'Inclusió Social de la Universitat Rovira i Virgili.

 

Participació