SALUT

El brot detectat a Benifallet eleva a 14 els casos positius confirmats

Salut està fent una "cerca activa" dels contactes per evitar la propagació

per Aguaita.cat , Benifallet, 17 d'agost de 2020 a les 20:41 |
Vista general de Benifallet. | S.Berbís
La directora dels serveis territorials de Salut a les Terres de l'Ebre, Mar Lleixà, ha confirmat este matí que en les pròximes hores es farà un cribratge massiu a Benifallet. El brot que es va confirmar divendres en aquest municipi del Baix Ebre acumula ja 14 positius i 24 contactes estrets en seguiment i també ha afectat residents d'altres municipis.

Lleixà ha assenyalat que les proves serviran per fer una "cerca activa" de casos de persones que són asimptomàtiques. Seguint els protocols s'han fet ja les proves PCR als contagiats i es mantenen en aïllament els contactes directes de les persones que han donat positiu. Salut concretarà aviat quin dia es farà el cribratge massiu. En aquesta actualització dels 10 casos positius confirmats es passa als 14 positius confirmats aquesta tarda.


Lleixà ha apuntat que el brot de Benifallet –municipi amb poc més de 700 habitants- afecta altres municipis. Els primers positius es van detectar en un restaurant del poble. Als municipis veïns de Xerta i el Pinell de Brai hi ha dos brots confirmats més, el primer amb 7 casos positius i el segon amb 4.

 

Participació