PLATGES

Salou prorroga el servei de socorrisme a una empresa sancionada per Inspecció de Treball

Segons l'organisme, s'ha pogut demostrar que els menors d'edat feien hores extra, un fet no permès per la llei

per Josep Maria Llauradó, Salou | 11 d'agost de 2020 a les 08:34 |
La platja de Llevant, a Salou. | Josep M. Llauradó
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 d'agost de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Salou ha decidit enguany prorrogar el servei de socorrisme a les seves platges, adjudicat a l'empresa Servitur Salvament. Es tracta d'una empresa que aquest passat 2019 va ser sancionada per Inspecció de Treball per "superar els límits legals" en les hores extres que feien menors d'edat als seus centres de treball

El govern confirma la pròrroga i assegura que s'ha fet "independentment de la situació anòmala que estem vivint". En aquest sentit, el regidor de Seguretat Ciutadana, David González, afirma que Servitur Salvament "continuarà exercint les funcions de salvament i socorrisme, amb la diferència que enguany s'adaptaran les competències del personal treballador a la situació actual de les platges".


Segons ha pogut saber NacióTarragona, Servitur Salvament S.L. va ser denunciada pel sindicat CGT a Inspecció de Treball per part d'un dels seus empleats i, finalment, aquest organisme va concloure que s'hi estava permetent que menors d'edat treballessin hores fora del seu contracte -hores extra-, un fet no permès per la llei.

La inspecció de treball va dur a terme una visita a Lumine Beach Club, a Salou, i una altra a l'Hotel Les Oliveres, del Perelló, on aquesta empresa hi duu a terme els treballs de socorrisme. Durant aquestes inspeccions, es va poder comprovar que mitjançant els registres de jornada aportats per l'empresa "la realització de jornades superant els límits legals marcats" per als menors d'edat. Per aquest motiu, es va procedir a practicar "acta d'infracció molt greu en matèria laboral per aquests fets". L'acta d'infracció suposa l'inici del procediment sancionador.


La denúncia a Inspecció de Treball posava sobre la taula, a més, que no es facilitaven les còpies dels contractes a tots els treballadors, ni tampoc no es pagaven les hores extres, un fet que no es va arribar a determinar en aquestes dues inspeccions realitzades el passat mes de setembre de 2019.

El socorrista Juan Ramón Martín explica que l'empresa ha arribat a pagar "600 euros" per jornades laborals setmanals de 50 hores, a un preu aproximat de 4 euros l'hora. Pel que fa a les jornades diàries, aquestes es poden allargar de les 10.30 a les 21 hores.


Aquesta empresa, amb seu a Tarragona, disposa del servei de socorrisme en diverses platges de la Costa Daurada. Segons va denunciar el mateix Martín l'estiu anterior, aquesta situació "és comuna a tot el sector". Un sector on en alguns punts no es compleix el conveni, com és el cas de les remuneracions, a causa entre d'altres dels baixos preus de les licitacions dels serveis.

 

Participació