ESPORTS

El govern apunta que acollir el partit entre el Joventut i el València hauria suposat un cost de 21.000 euros

El Patronat Municipal d'Esports assegura que no ha rebut cap proposta formal per part dels clubs

per Redacció , Tarragona, 10 d'agost de 2020 a les 15:09 |
Segons el regidor del PSC Berni Álvarez, Tarragona ha perdut l'oportunitat d'acollir un partit de pretemporada de la lliga ACB de bàsquet entre el Joventut de Badalona i el València Basket. Aquesta denúncia, però, no ha agradat al Patronat Municipal d'Esports, que assegura que el cost d'acollir aquest partit hauria estat de 21.000 euros per a la ciutat.

"Quan vam rebre la proposta per  realitzar un partit amistós de pretemporada de bàsquet amb els clubs Joventut Badalona i el València ens vam posar a treballar per a la seva viabilitat. Des del primer moment ens vam plantejar dos escenaris: els pavellons municipals d’El Serrallo i Riuclar i el Palau d’Esports Catalunya. La resposta sobre la primera proposta, El Serrrallo i Riuclar, va ser negativa  per la  humitat que hi ha als vespres, malgrat això ens van plantejar opcions que ho poguessin resoldre, com la contractació d’una màquina per eliminar la humitat,  que tindria un import sense públic de 6.500 euros i de 8.500 euros amb públic. Alternativa que es va descartar pel seu import econòmic", indiquen en un comunicat. 

Pel que fa al Palau d'Esports Catalunya, destaquen que "fins que l’Ajuntament de Tarragona no tingui la titularitat de la gestió, no pot fer cap inversió en el Palau i cap despesa ordinària que no estigui inclosa en el pressupost, tal com diuen els convenis puntuals que s'han signat fins al dia d'avui".
 

Malgrat això, assenyalen, "es van demanar pressupostos i el cost d’organització d'aquest partit era de 21.000 euros sense públic, que incloïa: muntar el parquet de 1.000 m2; vinilat del parquet; cobrir la resta de pista amb moqueta, 2.000 m2; transport de cistelles; neteja; seguretat per la normativa Covid-19, etc".

A més,  aquesta instal·lació, diuen, "seria provisional perquè el terra és de formigó i de mala qualitat i s'ha d’arranjar. Per tant, no serveix l’argument del conseller Álvarez que amb aquest partit es podria avançar l’ús del Palau pels Clubs de Tarragona".

Cap sol·licitud oficial
 
A banda, l'Ajuntament de Tarragona afirma no tenir cap sol·licitud oficial en la qual es demani l’organització del partit. "El conseller Álvarez rep l’oferiment per part dels equips ACB com entrenador de bàsquet, no com a regidor de l’Ajuntament", destaca el comunicat.

"El que està clar és que si el Palau Catalunya  ja el gestionés  l’Ajuntament, hagués estat molt fàcil tirar endavant aquest partit de bàsquet, però la realitat és un altra. El conseller Álvarez i el seu partit, el PSC, ho saben perfectament, ja que van tindre quatre anys per trobar una solució pel Palau i no ho van fer, i la proposta que el govern municipal va portar a Plenari per resoldre-ho hi van votar en contra", conclouen.

 

Participació