PESCA

El Govern subvenciona amb 350.000 euros les llotges pesqueres arran de la Covid-19

Aquesta línia forma part del paquet de mesures per acompanyar als sectors productius davant la crisi econòmica

per Redacció, 10 d'agost de 2020 a les 13:16 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 d'agost de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha publicat avui les bases dels ajuts destinats a les confraries de pescadors concessionàries de les llotges, amb l’objectiu de pal·liar la incidència en els resultats econòmics durant l’estat d’alarma pel brot de la COVID19, contribuir al manteniment de la competitivitat i els llocs de treball pesquers i continuar donant suport a l’economia blava del nostre país.

L’import de l’ajut és de 350.000 euros per compensar el 80% de les pèrdues de recaptació de les llotges pesqueres calculades com el 4% de la facturació en primera venda durant el període del 14 de març al 21 de juny de 2020.


Aquesta línia d’ajuts forma part del paquet de mesures del Govern per acompanyar als sector productius davant la crisi econòmica de la COVID-19. Es tracta d’ajuts d’Estat aprovats d’acord amb la decisió de la Comissió Europea mitjançant la qual s’estableixen mesures d’ajut destinades a donar suport a l’economia.

La baixada de captures i del preu de primera venda ha reduït els ingressos de les confraries de pescadors concessionàries de les llotges pesqueres i provocat una crisi econòmica especialment preocupant atesa la delicada situació de competitivitat i viabilitat econòmica que s’arrossega en els darrers anys.


La facturació bruta en primera venda a les llotges pesqueres catalanes en el període d’Estat d’Alarma, comprès entre el 14 de març i el 21 de juny de 2020, ha estat un 37% inferior a la mitjana dels anteriors tres anys, amb pèrdues brutes per al sector de gairebé 11 milions d’euros.

 

 

Participació