POLICIAL

Reus reforçarà els controls als qui deixin les escombraries fora del contenidor

L'ordenança de civisme de la ciutat preveu sancions de fins a 600 euros

per Redacció, Reus | 10 d'agost de 2020 a les 12:39 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 d'agost de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Guàrdia urbana de Reus reforçarà els controls per identificar i sancionar les persones que llancin les escombraries fora del contenidor. L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha explicat que el cos policial obrirà dues línies d'acció.

D'una banda, agents de paisà actuaran per localitzar i denunciar els veïns que deixin les deixalles a la via pública; i de l'altra es faran anàlisis dels residus mal dipositats per si es poden trobar elements que permetin identificar els infractors. L'ordenança que regula aquests actes incívics preveu una possible sanció de fins a 600 euros.


A més, la normativa de neteja fixa com a falta greu deixar objectes, mobles i voluminosos fora de lloc i estableix una possible sanció de 750 euros.

La regidoria de Medi Ambient ja va fer una primera acció amb informadors, per fer pedagogia a la ciutadania; i amb inspectors, per localitzar i denunciar els incívics que deixen la brossa fora de lloc. Des que es va posar en marxa aquella campanya el passat mes de febrer, s’han tramitat 63 expedients sancionadors. L'Ajuntament de Reus disposa des de l'any 2001 d'un servei de recollida de mobles i altres residus voluminosos.

 

Participació