SALUT

Salut suspèn l'activitat dels centres de dia de la gent gran al Montsià, Baix Ebre i Ribera d'Ebre

També queden suspesos els ingressos, les visites i les sortides en centres residencials d'atenció a les persones amb pluridiscapacitats

per Aguaita.cat , Terres de l'Ebre, 6 d'agost de 2020 a les 10:24 |
En les darreres setmanes s’han detectat, confirmat i notificat diversos brots de coronavirus SARS-CoV-2 en alguns municipis o territoris de Catalunya. Un percentatge important dels casos s’han trobat a partir de la cerca activa dels brots actius i  corresponents a persones asimptomàtiques.

Tot i que les dades de gran part del territori mostren una situació de control epidemiològic respecte a la infecció per COVID-19, tenint en compte la mobilitat interna laboral i social dels habitants, i amb l’objectiu de minimitzar el risc d’infecció en els grups de població més vulnerables, Salut,considera necessari aplicar mesures especials de protecció a determinats centres socials.


-En l’àmbit dels centres residencials d’atenció a la gent gran i d’atenció a les persones amb pluridiscapacitats, se suspenen els ingressos, les visites i les sortides dels residents a l’exterior, les de curta durada -sortides autònomes dels residents o acompanyades per familiars o cuidadors-, les de caps de setmana i les inferiors a 3 setmanes.

-Queda a consideració de la direcció de cada centre, la possibilitat de permetre sortides de curta durada en casos excepcionals, acompanyats de cuidadors i personal dels centres residencials.


-Fins a nova indicació només s’autoritzen les sortides superiors a 3 setmanes, que a la tornada requeriran de l’aplicació de mesures de protecció com si es tractés d’un nou ingrés -prova PCR i aïllament de 14 dies-.

-Estes sortides, acordades amb els familiars, requeriran de la signatura d’un document de declaració responsable del resident o del familiar que se’n faci càrrec. Estes persones seran informades de les mesures de protecció que han de seguir durant este període, amb l’objectiu de protegir a la persona resident.


-Es pot permetre les visites en casos d’urgència o necessitat justificada, tot preservant el dret d’acompanyament al final de la vida, i sempre amb les mesures de protecció recomanades.

-Als centres residencials es crearan unitats de convivència estables d’entre 15 i 20 residents, amb separació entre elles, als efectes del desenvolupament d’activitats grupals i sortides als equipaments exteriors de la residència.estes instruccions són les comarques del Montsià, Baix Ebre i Ribera d’Ebre, així com els municipis de Ripollet, Terrassa i Sabadell.

  -Se suspèn l’activitat dels centres de dia de gent gran, sense perjudici que es puguin valorar l’atenció a casos específics si tenen necessitats socials especials

Estes mesures es podran adaptar, segons la situació i les característiques de cada residència, en funció de les indicacions de l’autoritat sanitària.

 

Participació