Salut dóna per tancat el brot de la covid-19 que va afectar Alcanar a mitjans de juliol

Passats els 14 dies d'aïllament domiciliari, no hi ha hagut nous positius després de les darreres proves PCR i, per tant, el Departament considera que el brot s'ha extingit

per Aguaita.cat , Alcanar, 4 d'agost de 2020 a les 09:50 |
El Departament de Salut ha comunicat a l’Ajuntament d’Alcanar que es dóna per tancat el brot de Covid-19 detectat a mitjans de juliol, el qual van tenir origen a la ciutat de Peníscola i va afectar persones d’Alcanar malgrat que no totes s’havien desplaçat a la ciutat veïna.
Un cop passats els catorze dies de l'inici del brot, es considera que ja està controlat i tancat perquè ja s’ha aixecat l'aïllament domiciliari a la majoria de persones afectades. A més, no hi ha hagut nous positius després de les darreres proves PCR i, per tant, el Departament considera que el brot s'ha extingit.

"Hem de destacar, una vegada més, el comportament exemplar que han tingut les persones afectades pel brot", ha precisat Joan Roig alcalde d’Alcanar. “També hem d’agrair a la ciutadania que, malgrat els nervis dels primers moments, no s’haja estigmatitzat als afectats, ja que l’última cosa que necessiten és sentir-se rebutjats pels seus conciutadans”.
L'alcalde també ha insistit en "seguir demanant responsabilitat i prudència, aplicant les mesures de seguretat recomanades (distància, mascareta i higiene)”. I ha recordat que “aquesta és la fórmula que ens protegeix i la que ens permet encetar el mes d’agost amb optimisme".

Tanmateix, cal posar en relleu que durant els darrers dos mesos no hi ha hagut cap persona ingressada per coronavirus a Alcanar.

 

Participació