LABORAL

Aragonès diu que «és inviable» subrogar els treballadors del Iot de la platja Llarga

El vicepresident del Govern de la Generalitat respon d'aquesta manera a una resolució de la Comissió de Treball, Afers Socials i Famílies d'octubre de 2019

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 31 de juliol de 2020 a les 08:24 |
El restaurant Iot, de la platja Llarga de Tarragona, en una imatge d'arxiu. | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La nova licitació del restaurant Iot de la platja Llarga de Tarragona no imposarà la subrogació dels treballadors a la nova empresa adjudicatària. Així ho assegura el vicepresident Pere Aragonès en una resposta parlamentària al control del compliment d'una resolució de la Comissió de Treball, Afers Socials i Famílies del mateix Parlament en què instava el Govern a fer-ho possible.

"És inviable jurídicament", afirma Aragonès. Després de consultar la Direcció General de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, Aragonès assenyala que com que l'espai per adjudicar-se haurà d'estar buit no es podran subrogar els treballadors. Segons indica, el conveni col·lectiu del sector obliga a subrogar quan els treballadors estan en actiu, quan estan malalts, accidentats, amb permís de maternitat o excedència. Per tant, com que "el servei s'interromprà" no es pot fer la subrogació, destaca.


La vigència del contracte per ocupar temporalment l'espai per part del restaurant Iot va finalitzar el 30 de novembre de 2018. Malgrat això, la propietat del negoci no va desistir i va ser objecte d'un desnonament administratiu, que posteriorment va ser recorregut davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

La finalització d'aquesta llicència, segons el Govern, implica l'extinció dels contractes de treball "en tancar-se el negoci de restauració fins al moment que, si l'òrgan competent administratiu així ho considera oportú, es realitzi una nova licitació sobre els espais per tal d'adjudicar un nou títol".

 

Participació