Portes obertes per visitar un patruller de l'armada espanyola

El 'Cazadora' farà escala al Port de Tarragona

per Notícies Tarragona , 16 de gener de 2014 a les 13:35 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de gener de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Patruller de l'armada espanyola 'Cazadora'. Foto: Wikipedia.

El patruller de l'armada espanyola Cazadora, que es troba de patrulla de vigilància marítima en aigües del mar Mediterrani, té previst realitzar una escala aquest cap de setmana al Port de Tarragona. 
 
Durant la seva estada, el patruller romandrà atracat en el Moll de Costa i realitzarà jornades de portes obertes el dissabte 18, de dos quarts de quatre a les sis de la tarda, i el diumenge, de dos quarts de deu del matí a una del migdia. La visita consistirà en un recorregut per diferents compartiments del vaixell, on s'explicaran les missions i la manera de treballar dels patrullers.
 
La missió principal d'aquest buc és la vigilància marítima, que abasta aspectes com la protecció del medi ambient, la vigilància de pesca, la lluita contra la immigració il·legal, el tràfic d'estupefaents i el control del tràfic marítim. A més, ha realitzat missions contra la pirateria tant en aigües de la Banya d'Àfrica com al Golf de Guinea, antiterroristes en el marc de l'operació «Activi Endevour» a la Mediterrània o formant part del contingent de Nacions Unides en aigües del Líban. 
 
Característiques del buc
 
El patruller d'altura  Cazadora, segon de la classe Infanta Elena, va ser construït com a corbeta per l'Empresa Nacional Bazán (avui Navantia) a Ferrol. Va ser botat el 18 d'octubre de 1978 i el 20 de juliol de 1981 lliurat a l'Armada.
 
Al 2004 es van realitzar importants obres de modificació en el buc, que es va configurar com a patruller d'altura, i canviant el numeral de costat F-35 a l'actual P-78. 
 
El patruller Cazadora és el tercer buc en la història de l'Armada amb aquest nom, essent els anteriors una urca que va deixar de prestar servei a l'Armada al 1779 a l'Havana i una corbeta de 16 canons (1782-1805).
 
Característiques:

Eslora 88,8 metres
Pispa 10,4 metres
Calat 5,6 metres
Desplaçament 1.577 tones
 
Armament:

1 canó de 76 mil·límetres
1 metralladora de 20 mil·límetres
2 metralladores de 12,7 mil·límetres
Míssils Harpoon
 
Té una dotació de 78 persones.

 

Participació