JUDICIAL

CCOO demana a Fiscalia ampliar la investigació d'IQOXE a tots els accidents dels darrers 6 mesos

El sindicat considera que l'empresa està primant els beneficis per sobre de la seguretat dels treballadors i que "no ha recapacitat" des del passat 14 de gener

per Josep Maria Llauradó , Tarragona, 29 de juliol de 2020 a les 11:31 |
D'esquerra a dreta: José Manuel Martín, Juan Antonio Hernández i Jonathan Gallego (CCOO), davant dels jutjats de Tarragona. | Josep M. Llauradó
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
No tan sols va ser l'explosió del passat 14 de gener, amb 3 persones mortes, sinó que IQOXE ha patit diversos accidents. Els més destacats i que han sortit a la llum pública: el 5 de maig, un incendi, i el 8 de juliol un treballador mort després de caure de l'alçada de 10 metres. És per aquest motiu que el sindicat CCOO, en plena instrucció del cas, ha sol·licitat avui a la Fiscalia de Tarragona que obri diligències penals contra l'empresa per tots els fets que, assenyalen, "tenen la mateixa base" i aquesta és: "la prima dels beneficis per sobre de la seguretat laboral".

És la conclusió d'un sindicat que a més denuncia "persecució" per al seu representant al comitè a l'hora de demanar hores sindicals: "Ha denunciat que els torns no s'estan cobrint amb persones suficientment formades que puguin garantir la seguretat i li neguen les hores sindicals mentre no digui que la situació és normal", assegura José Manuel Martín, secretari d'Indústria de CCOO.


Alhora, en relació a l'accident laboral d'un veí de Tarragona i treballador de la subcontracta Dominion, Juan Antonio Hernández (CCOO) ha explicat que no se'ls està facilitant poder participar de la investigació.

Segons el responsable del gabinet jurídic, Jonathan Gallego, la petició d'obertura de diligències es fonamenta en l'article 316 del codi penal, que obliga a garantir la seguretat de la plantilla al seu lloc de treball. A més, denuncia que això es produeix perquè "hi ha menys inversió en riscos laborals i això provoca precarietat i accidents laborals". "Volen augmentar la producció", assenyala Gallego.


Segons Martín, l'empresa "no ha recapacitat", ja que "posen els beneficis per sobre de la seguretat". Si la Fiscalia tirés endavant per la via penal, podria castigar amb penes de sis mesos a 4 anys de presó i multa de sis a dotze mesos els responsables de la companyia.

FOTOS Explota la petroquímica de Tarragona


 

Arxivat a:
Societat, jutjats, IQOXE, CCOO
Participació