Política

Acord unànime al Vendrell per a la reactivació de l’econòmica i la societat de la ciutat

Els set grups municipals dissenyen mig centenar de mesures per facilitar la reactivació del municipi

per ACN, El Vendrell | 24 de juliol de 2020 a les 13:28 |
Signants del pacte | AV
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Tots els grups municipals del Vendrell han acordat posar en marxa un pla de reactivació econòmica i social per pal·liar els efectes provocats per la pandèmia de la covid-19. El document, presentat aquest dijous al vespre, recull prop de 50 mesures per impulsar la recuperació del municipi, on hi ha 438 ERTOs i més de 3.500 persones a l'atur.

L'acord crea dues taules sectorials. En el vessant econòmic, el consistori es compromet, entre altres, a modificar el calendari fiscal d'aquest 2020 i revisar les ordenances del 2021, així com a concedir ajudes de 600 euros a autònoms i pimes tancades durant l'estat d'alarma. En l'àmbit social, es reforçaran les ajudes urgents i es preveuran els recursos sanitaris per un eventual rebrot de la covid. 

 
La taula per a la reactivació econòmica i turística també contempla la mediació entre propietaris i llogaters per condonar o aplaçar les quotes d'habitatges i locals, així com s'anuncia una rebaixa del preu de la zona blava per dinamitzar el comerç i s'acorda fomentar l'ocupació entre el comerç local i els joves. 

També hi ha el compromís per incentivar la creació d'ocupació en sectors com la rehabilitació d'habitatges i les energies renovables, per impulsar la industrialització a nivell comarcal i el consistori també anuncia que reclamarà el desplegament de la fibra òptica a tot el terme municipal abans del 2022.


A nivell específicament turístic, el pla recull la creació d'una taula de turisme per estudiar les pèrdues d'aquesta temporada i pactar ajudes per compensar-les, alhora que s'estableix la gratuïtat de tots els museus municipals durant aquest 2020.

D'altra banda, a la taula de reactivació social i de la salut es recullen 28 mesures. A banda de reforçar les ajudes urgents i preveure recursos sanitaris per un eventual rebrot de la covid, també s'acorda adequar el pressupost a la nova conjuntura "amb programes assolibles" i crear "en el menor temps possible" una línia d'ajudes extraordinàries per a entitats que treballen per al benestar per persones vulnerables.


Al mateix temps, l'Ajuntament es proposa garantir l'accés dels infants i joves als casals d'estiu i activitats extraescolars, així com també intermediar per facilitar la percepció de les beques menjador a partir del setembre.

Estrictament en l'àmbit de l'habitatge, el pacte marca que es garantirà l'allotjament per als col·lectius vulnerables i en risc d'exclusió, mentre es crearà un servei d'assessorament per prevenir desnonaments i s'ampliarà el parc públic per allotjar aquelles famílies que no poden assumir un lloguer. 

Finalment, a nivell de previsió social, el pla recull la creació d'una oficina temporal de gestió de les mesures necessàries per frenar la covid, així com l'adquisició d'equips de protecció per als serveis essencials.

 

Participació