COMERÇ

Sant Jordi 2020: qualsevol és un bon dia per comprar llibres

Bon ritme de vendes però poques passejades a la Rambla Nova de Tarragona en un "Sant Jordi" d'estiu inusual

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 23 de juliol de 2020 a les 19:37 |
El Dia del Llibre i la Rosa a la Rambla Nova de Tarragona, en ple juliol. | Josep M. Llauradó
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ni carrers tallats, ni grans aglomeracions, ni tan sols una gran quantitat de parades. Tot i no ser oficialment la diada de Sant Jordi, qualsevol és un bon dia per anar comprar un llibre i això és el que segurament han pensat els tarragonins que al llarg del dia d'avui han decidit dirigir-se fins a la primera coca de la Rambla Nova després de la Font del Centenari.

FOTOS El Dia del Llibre i la Rosa a la Rambla de Tarragona el 23 de juliol de 2020De fet, tot era inusual avui. Les tanques impedien el pas amb llibertat i establien un recorregut per entrar i per sortir. Presa de temperatura en l'accés, malgrat estar a l'aire lliure, avisos de dur la mascareta i pantalles de seguretat en totes les parades.

Tarragona ha estat un dels pocs municipis de Catalunya que s'han sumat a fer fira del llibre i de la rosa. No n'hi ha per menys: el nombre de casos torna a incrementar-se malgrat haver sortit del confinament. Les pèrdues que han hagut d'afrontar les llibreries i tot el sector editorial han obligat a, com a mínim, intentar-ho. No era un Sant Jordi, ni en dia ni en envergadura, però les caixes ho han notat.


  

Ha estat un Sant Jordi sense partits polítics, sense entitats, clubs esportius o esplais que aprofiten per recollir fons o donar-se a conèixer. També, un Sant Jordi sense abraçades, converses en mig del pas i retrobaments. Ha estat, senzillament, una fira del llibre, guarnida amb activitats de tota mena com ara concerts o tallers.


Els autors locals han pogut signar els seus títols i xerrar una estona amb els seus lectors. De fet, podien xerrar força estona ja que, si bé de cues n'hi ha hagut algunes, aquestes no eren comparables a les d'una diada com les de sempre.L'afluència a les llibreries també s'ha incrementat respecte a un dia normal, mentre que un parell de parades venien algunes de les roses que s'havien pogut conservar. Enguany, com a novetat, les parades han pogut obrir fins a mitjanit, aprofitant el bon temps i donant una opció més de lleure als tarragonins en moments complexos.

 

Participació