MOBILITAT

La Diputació aprova destinar 5 MEUR a la carretera entre el Catllar i Tarragona

Alhora, el ple també ha aprovat una inversió viària a Vilallonga del Camp

per Redacció, Tarragona | 23 de juliol de 2020 a les 16:15 |
El ple de la Diputació de Tarragona, aquest matí. | Diputació
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Diputació de Tarragona ha celebrat avui un nou plenari, que ha servit per aprovar dues inversions que, juntes, sumen més de 6 milions d'euros. La primera i més important és la que afecta la carretera TP-2039, entre el Catllar i Tarragona, en la seva connexió amb l'N-340. El seu pressupost arriba als 5.147.113,65 euros.

El projecte preveu l’actuació en 4.238 metres de la carretera TP-2039, on s’eixamplarà l’amplada de la via actual i es complementarà formant cunetes transitables o millorant la seguretat viària amb elements de contenció, senyalització i abalisament. Es construiran tres rotondes, voreres i passos de vianants elevats, així com ordenar diferents accessos a la carretera de les finques que travessa o adequació de parades d’autobús.


També s’ha aprovat inicialment el Projecte de rotonda a la intersecció entre les carreteres T-722 i TV-7222 a Vilallonga del Camp, que té un pressupost d’execució per contracta de 852.808,97 euros. Aquesta intervenció té com objectiu millorar la seguretat viària en la intersecció amb la construcció de la rotonda, millorar el traçat i part de la travessera T-722 al seu pas pel nucli urbà de Vilallonga del Camp. 

Aprovat el pla de mandat


D'altra banda, el ple també ha aprovat el pla de mandat 2020-2023 de la institució i els seus organismes autònoms. Ha comptat amb 19 vots a favor i 7 abstencions. El pla es va presentar aquesta setmana.

Durant la sessió, s'ha presentat el nou diputat del grup d'ERC, Josep Forasté i Casas, qui és regidor a l'Ajuntament de Vila-seca. Aquest canvi es produeix arran de la renúncia com a diputat de l'alcalde de Tarragona Pau Ricomà.


La institució ha decidit també interposar un recurs de cassació contra la sentència del TSJC que desestimava el recurs d'apel·lació de la Diputació contra la sentència del Jutjat del Contenciós Administratiu número 1 de Tarragona, que va anul·lar l'acord d'adhesió de la Diputació a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Aquest punt ha comptat amb 15 vots a favor, 4 abstencions i 7 vots en contra.

 

Participació