ECOLOGISME

Voluntaris netegen la platja Llarga de Tarragona de guants i mascaretes

Mediterrània alerta de la situació "preocupant" al mar

per Redacció, Tarragona | 22 de juliol de 2020 a les 13:20 |
L'acte s'ha dut a terme a la platja Llarga de Tarragona. | Mediterrània
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
“Cada 2 segons, 200 quilos de plàstic es llancen al mar”, ha afirmat Ángel Juárez, president de Mare Terra Fundació Mediterrània. Aquest matí, l’entitat ha aplegat prop de 100 persones a la platja Llarga de Tarragona en el 29è Dia de Conscienciació i Sensibilització de les Platges.

L'objectiu del Dia de Platja de Mediterrània és fer visible la situació que pateixen mars i oceans, i conscienciar la població al respecte. Aquesta edició s’ha focalitzat en la lluita contra els residus, un dels principals problemes dels oceans: "Cada any es tiren més de 8miltones de residus al mar. Això equival a 800 Torres Eiffel", asseguren.


Una problemàtica estesa en el temps que ja ha provocat la creació de 5 illes brossa. L’equip de Mediterrània també ha mostrat preocupació per les mascaretes i els guants. El president de l’ONG ha denunciat la gran presència de mascaretes, guants i altres materials de protecció  al  mar: "A aquest ritme tindrem més mascaretes que meduses al mar” assegura Juárez.

També ha alertat que les mascaretes quirúrgiques i les FFFP2 inclouen polipropilè, un tipus de plàstic que tarda més de 200 anys en desintegrar-se.


La jornada s’ha dedicat a la difusió i sensibilització mediambiental i s’ha dirigit, sobretot, a infants i joves. El tret de sortida ha estat una xerrada d’educació ambiental, centrada en la importància  del  reciclatge.

A continuació, i separats per grups, els participants han engegat una  recollida de brossa, i han acabat emplenant diversos murals reivindicatius amb lemes com: "Guants i mascaretes van al gris", "Els petits gestos ens fan grans", "Salvem el Mediterrani", etc.


Poc després, s’han albirat dues "sirenes" al mar que han portat un missatge ecologista en una ampolla sobre la situació dels mars: "Volem recuperar un mar ple de vida. La solució és a les nostres mans". Finalment, la jornada ha conclòs amb l’entrega de medalles ha tots  els participants.

 

Participació