OBRES

La nova Escola Arrabassada no té garantida l'entrada en funcionament el 2021

El Departament d'Educació ja ha demanat a l'Ajuntament el solar per fer-hi també un institut

per Josep Maria Llauradó, Tarragona | 21 de juliol de 2020 a les 08:24 |
L'Escola Arrabassada, en construcció. | Josep M. Llauradó
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
A una pregunta parlamentària del grup del PSC, el conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha respost que l'Escola Arrabassada, que inicialment havia d'estar operativa per al curs 2020-2021 i que posteriorment es va endarrerir fins al següent curs no se sap quan acabarà les obres.

Malgrat que darrerament han posat l'accelerador, després del confinament, el Govern assenyala que la causa d'un nou endarreriment és l'Acord de Govern del passat 27 de març pel qual es van suspendre els contractes d'obres de la Generalitat, amb l’objectiu de reduir riscos de propagació de la COVID-19.


L'empresa constructora va manifestar, segons Bargalló, ha iniciat accions per subrogar aquestes obres. "Ara com ara, en vista de la situació excepcional en la qual ens trobem, no és possible preveure el calendari per al final d’aquestes obres, ni que a l’inici del proper curs escolar l’escola L’Arrabassada de Tarragona comenci la seva activitat lectiva a les noves instal·lacions", detalla el conseller per escrit.

Pel que fa a la construcció del nou institut, des del Departament d’Educació "s’han iniciat els tràmits perquè l’Ajuntament de Tarragona posi a disposició el solar corresponent per a la seva construcció". El nou institut escola donarà resposta a les necessitats d’escolarització de l’alumnat comprès entre els 3 i els 16 anys, de manera que s’impartiran els ensenyaments d’educació infantil de segon cicle, educació primària i educació secundària obligatòria. En aquest sentit, està previst que l’Escola l’Arrabassada "esdevingui aquest nou institut escola, de manera que caldrà ampliar l’edifici que està en fase de construcció".


En el marc de la revisió de l’arquitectura escolar que s’està desenvolupant, s’ha establert un procés participatiu per a tots els agents educatius.

 

Participació