PESCA

Aproven 5 milions d'euros en ajuts als pescadors per les vedes de 2019 i 2020

Es tracta d'una reclamació històrica de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims, per reconèixer l’esforç del sector pesquer català que s’atura durant 2 mesos

per Redacció, 17 de juliol de 2020 a les 14:59 |
Les vedes històricament han permès renovar el fons marí. | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Generalitat de Catalunya ha convocat les ajudes a la paralització temporal d'activitats pesqueres de les embarcacions de pesca de les modalitats d'arrossegament, encerclament i palangre de superfície de la flota amb port base a Catalunya, realitzades durant els anys 2019-2020.

L’import total atorgat per a aquests ajuts ascendeix a 4.679.194 euros, ampliables en 777.653 euros més. El percentatge de cofinançament és del 50% a càrrec del Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP) i el 50% a càrrec del Ministeri d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient (MAPAMA).


La Conferència Sectorial de Pesca d’enguany ha aprovat subvencionar els dies hàbils de paralització temporal de la flota, reclamació llargament demanada per la Direcció General de Pesca i Afers Marítims, per "reconèixer l’esforç" del sector pesquer català que s’atura 2 mesos.

"Garantir la competitivitat" del sector pesquer és una de les estratègies de l’Estratègia Marítima de Catalunya, en el sentit de reforçar el sector pesquer com un dels puntals de l’economia blava del país. Per això, el Govern reclama al Ministeri que es retorni al model descentraltizat de gestió dels ajuts a les vedes, ja que el sistema actual "no funciona", asseguren.

 

Participació