PLATGES

L'oposició de Salou denuncia el contracte de control de l'aforament a les platges a l'Estat

ERC, Ciutadans i PP ja havien protestat per com s'havia fet l'adjudicació

per Redacció, Salou | 16 de juliol de 2020 a les 17:58 |
Un semàfor en verd i diverses pantalles que monitoritzen l'afluència a les platges de Salou | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Després de denunciar-ho públicament, els tres grups de l'oposició a l'Ajuntament de Salou (ERC, Cs i PP) han anunciat avui que duran el contracte del control de l'aforament de les platges, necessari arran de la pandèmia del coronavirus, davant l’Oficina Independent de Supervisió i Regulació de la Contractació el contracte de control d’aforament de platges del municipi. La seva sospita se centra en el fet que l'adjudicació es va fer a l'empresa amb la qual es va fer una presentació pública amb la premsa del nou sistema, duta a terme uns dies abans de la formalització del contracte.

Segons un comunicat emès pels tres grups municipals, la petició de declarar nul el contracte feta fa uns dies no va obtenir resposta per part de l'alcalde Pere Granados. En aquest sentit, les presumptes irregularitats han estat denunciades a l'organisme depenent del Ministeri espanyol d'Hisenda, que s’encarrega de detectar incompliments de la llei de contractació pública.


En el mateix comunicat, Marçal Curto (ERC), Pere Lluís Huguet (Cs) i Mario García (PP) asseguren que “tenim fonamentades sospites de possibles irregularitats en l'expedient de contractació, i la nostra obligació és posar-ho en coneixement de l'organisme competent perquè ho analitzi i determini si s'ha respectat escrupulosament el procediment amb criteris de transparència i pública concurrència en la contractació efectuada”.

Segons expliquen els portaveus, el problema rau en què "l'alcalde va presentar el projecte conjuntament amb un responsable de l'empresa que va resultar contractada abans que s'iniciés l'expedient de contractació, i amb una antelació de sis dies a la data que es va adjudicar el contracte".

 

La platja de Llevant de Salou Foto: ACNA més, Curto, Huguet i García assenyalen que "hi ha una gran similitud entre l’informe

dels serveis tècnics on descriuen el sistema necessari per controlar l’aforament de les
platges, la proposta de l’empresa adjudicatària i el sistema presentat davant dels
mitjans de comunicació". Per tot plegat, els tres partits de l’oposició consideren que: “Existeixen sospites fonamentades que l’equip de govern ja hauria pres una decisió sobre
l’adjudicació del contracte i que indiquen que s’hauria construït l’expedient com a mitjà
per justificar-ho i no com a mitjà per determinar el contractista”.

Alhora, afegeixen que: "Quan parlem de diners públics les administracions han de ser molt curoses en la contractació pública, seguint escrupulosament els procediments i reglaments legals, per evitar qualsevol tipus de suspicàcia, i és evident que en aquesta licitació existeixen molts factors que fan tenir la fonamentades sospites de possibles irregularitats en la seva adjudicació, o com a mínim comportaments poc ètics. Per aquest motiu hem decidit recórrer a l’Oficina Independent de Supervisió i Regulació de la Contractació perquè tenim clar que hem de defensar la legalitat i els interessos de tots els salouencs, tenint en compte que aquest contracte ha costat a tots el salouencs més de 150.000 euros i ara, a més, l’Ajuntament ha hagut de fer una nova contractació, per valor de 23.000 euros més, per fer les obres necessàries per poder subministrar electricitat a les càmeres de control d’aforament de les platges, la qual demostra, un cop més, la improvisació de l’alcalde i de l’equip de govern", han conclòs. 

 

Participació