Tarragona

​La Confraria de Pescadors de Tarragona, la primera de Catalunya en abastir-se d'energia solar

La consellera Teresa Jordà valora l'aposta per la sostenibilitat del sector agroalimentari

Teresa Jordà, al port de Tarragona | ACN
per Redacció, 16 de juliol de 2020 a les 12:41 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Confraria de Pescadors de Tarragona s'ha convertit en la primera de Catalunya en abastir-se d'energia solar, gràcies a la instal·lació d'unes 1.200 plaques fotovoltaiques, que produeixen un 35% de l'energia que consumeix l'entitat. Es preveu que l'estalvi sigui de 35.000 euros anuals i s'eviti l'emissió de 127 tones de CO2 a l'atmosfera.

La inversió ha estat d'uns 251.000 euros, dels quals el 60% han estat cofinançats pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP) i el Departament d’Agricultura. La instal·lació l'ha inaugurada oficialment aquest dijous la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, que ha posat en valor l'aposta per la sostenibilitat del sector agroalimentari.


El president de la Confraria de Pescadors de Tarragona, Esteve Ortiz, ha remarcat que la instal·lació es va posar en marxa a finals de l'any passat i ja ha permès estalviar uns 20.000 euros, per una entitat que gasta "més de 15.000 euros al mes en energia". "Tot el que puguem estalviar serà bo per la confraria i pels pescadors", ha asenyalat. A més, tenen la intenció de fer una segona fase de cara l'any vinent, que permetria arribar a generar el 75% del consum elèctric.
 
Jordà ha celebrat que les plaques "milloren les instal·lacions de la llotja i la gestió de la confraria i l'activitat pesquera". Sobre l'avenç en sostenibilitat ha afirmat: "Apostem per un sistema agroalimentari just, equitatiu, sostenible i transformador, que es balancegi al voltant de l'economia circular"; i ha afegit que espera que la instal·lació de plaques solars s'escampi per altres confraries del país.

Finalment, el president del Port de Tarragona, Josep Cruset, ha emmarcat la inversió en el pla de sostenibilitat presentat fa uns dies, que pretén reduir un 96% la petjada de carboni de cara el 2021.

 

Participació