coronavirus

Salou clausura tres locals d'oci nocturn per incomplir la normativa de seguretat sanitària

Una de les discoteques afectada presenta un recurs contenciós-administratiu per deixar en suspens la mesura

per NacióDigital, 9 de juliol de 2020 a les 15:29 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Salou ha ordenat el tancament temporal de tres locals d'oci nocturn per incompliment de la normativa de seguretat sanitària per fer front a la pandèmia del coronavirus. Segons l'alcalde, Pere Granados, els informes policials certifiquen que no havien implementat "cap" de les mesures que estableix la normativa i, en conseqüència, l'expedient ha resolt el tancament durant quinze dies, tal com preveu la llei.

La mesura, ha justificat, vol protegir "la salut de les persones", preservar la condició de Salou com a "municipi segur de covid-19" i la seva promoció com a destinació turística. Un dels locals clausurats, la discoteca Tropical, ha presentat ja un contenciós-administratiu per deixar en suspens la mesura.

 
L'alcalde ha situat aquests incompliments com a "casos aïllats", tot afegint que la majoria del sector treballa de forma "responsable" adaptant-se a la "nova realitat". "És fonamental que tothom col·labori i sigui responsable, individualment i explotant els seus negocis. Davant incompliments flagrants de les mesures sanitàries l'Ajuntament té l'obligació d'actuar tal com mana llei", ha argumentat en una compareixença aquest dijous al matí.

Un dels locals afectats per la mesura és la discoteca Tropical, que aquest dimecres va denunciar públicament una suposada campanya de persecució policial –amb 135 inspeccions de la policia local en nou mesos, apunten- a través de la patronal Fecasarm. "Si hi ha unes actes que constaten veritablement que hi ha incompliments de la normativa hem d'actuar d'acord a dret, hem de ser contundents i no tolerar aquestes situacions. No hi ha cap problema: qui compleix, que és tot Salou, no li passa res. A qui incompleix, li cau el pes de la llei", ha respost l'alcalde.


Per la seva banda, els propietaris de Tropical han anunciat que ja han recorregut la mesura davant el jutjat contenciós-administratiu de Tarragona demanant que es deixi sense efecte el tancament.

També han emès un nou comunicat on tornen a carregar contra el consistori i qüestionen que se'ls hagi imposat un tancament basat en quatre actes policials que no precisarien les mesures de seguretat sanitària que s'incompleixen "situant el local en una situació de total i absoluta indefensió". Asseguren, fins i tot, que una de les actes policials no existeixen i que els Mossos no haurien detectat cap infracció.

 

 

Participació