Actuació policial

Desmantellada una plantació indoor amb 900 plantes de marihuana a Riudoms

Hi ha un jove detingut

per NacióTarragona , 7 de juliol de 2020 a les 14:31 |
Actuació policial a la plantació de marihuana de Riudoms. | ACN
Desmantellen una plantació amb més de 900 plantes de marihuana a Riudoms, al Baix Camp, en un operatiu conjunt de la Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra, i amb la col·laboració dels Vigilants Municipals de Riudoms. En l'operatiu s'ha detingut una persona, de nacionalitat sèrbia, el principal investigat i responsable de la plantació, per un delicte de tràfic de drogues i un altre de defraudació de fluid elèctric. La investigació va començar a principis d'any quan un pagès del poble va posar en coneixement de la Guàrdia Civil els problemes tècnics que estava patint a la seva finca amb relació a la fluctuació d'energia elèctrica.

Els agents van arribar a la conclusió que en alguna finca pròxima es podria estar cometent alguna il·legalitat relacionada amb el consum desmesurat d'energia elèctrica. A partir d'aquí, es va iniciar una investigació policial. Al març es va detectar una coincidència en aquesta investigació amb una altra que venia desenvolupant el grup de recerca criminal del cos dels Mossos d'Esquadra que investigava una organització criminal dedicada al cultiu, elaboració i tràfic de marihuana a nivell internacional.


La investigació, dirigida pel jutjat en funcions de guàrdia de Reus, va passar a ser conjunta, amb el suport dels vigilants municipals. Les primeres investigacions van permetre descobrir una finca agrícola aïllada al terme municipal de Riudoms, amb elements destinats al cultiu interior de marihuana, com ara dipòsit d'aigua, equips d'aire condicionat i extractors d'aire, dels quals emanava una forta olor a marihuana.

Aquesta finca s'havia ocupat il·legalment a mitjans de l'any 2019 per part d'un jove de 23 anys, de nacionalitat sèrbia, el qual no tenia residència legal al país, i es va considerar que podria ser el responsable de la plantació indoor. Es va establir un dispositiu policial conjunt de Guàrdia Civil, Mossos d'Esquadra i Vigilants Municipals, que van fer una entrada i registre amb la corresponent ordre judicial.


Dins del perímetre de la finca hi havia una construcció d'una sola planta, condicionada per a plantacions clandestines. L'interior s'havia compartimentat en dependències per albergar les diferents zones de residència i vigilància dels cuidadors, zona de cultiu i zona d'elaboració.

A la zona de cultiu, els agents van descobrir una sofisticada instal·lació amb diverses estances per acollir les plantacions en les diferents fases de creixement amb l'objectiu d'augmentar-ne el rendiment i no quedar mai desproveït.


Durant el registre es va procedir al desmantellament de la plantació indoor de marihuana composta per 915 plantes, així com material i efectes que formaven part d'aquest complex i sofisticat sistema d'elaboració i cultiu de marihuana, com equips d'aire condicionat, extractors, filtres, focus i transformadors, segons informen fonts de la Guàrdia Civil.

 

Participació