UGT considera insuficient el reforç de sanitaris als CAP durant l'estiu a la demarcació

El sindicat demana que es faci una previsió adequada per actuar amb "màxima eficàcia" en cas de rebrots

per Aguaita.cat, Terres de l'Ebre | 2 de juliol de 2020 a les 09:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El sindicat UGT de les Terres de l'Ebre denuncia mancances en el reforç d'estiu previst als centres d'atenció primària del territori i considera insuficient la planificació de professionals que s'ha fet. Preveient que seran moltes les persones que visitaran el territori, com a turistes o gaudint de segones residències, el sindicat considera imprescindible fer una adequada previsió de tots els serveis sanitaris per poder garantir l'atenció amb la seguretat i qualitat assistencial i assegurant tota la maquinària necessària per actuar amb màxima eficàcia en cas de rebrot". Exigeixen que es faci "un seguiment acurat" per si cal reforçar plantilles els dies de més afluència turística.
En concret, la UGT denuncia que a l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Deltebre, la de Sant Carles de la Ràpita, d'Alcanar i de l'Aldea-Camarles-L'Ampolla, no es reforçaran les plantilles en horari nocturn i assistiran als pacients el mateix nombre de professionals que la resta de l'any. Assenyalen, però, que els protocols de desinfecció i prevenció als CAP i a domicili multipliquen la feina i temem que les necessitats assistencials a les zones costaneres es disparin.

D'altra banda, el sindicat comparteix l'organització feta i la contractació dels Tècnics de Cures d'Infermeria (TCAI) per fer un triatge sanitari a les portes del CAP, de manera que s'asseguren els dos circuits assistencials actuals que separa els sospitosos de covid de la resta de pacients.

 

 

Participació