comerç

Impulsen una aplicació per comprar als comerços de proximitat de l'Alt Camp

Una quarantena de negocis ja s'han adherit a aquesta app creada per cinc joves vallencs amb l'objectiu de “fer poble”

per NacióTarragona , 30 de juny de 2020 a les 18:00 |
Comprar en comerços de Valls i comarca a través del telèfon mòbil. Aquest dilluns s’ha presentat una APP creada per cinc joves vallencs. El projecte es va gestar abans del confinament i aquest període els ha servit per corroborar que pot ser una eina molt útil. De moment, hi ha una quarantena de negocis adherits, sobretot botigues de productes de proximitat i restaurants.

A la plataforma comercial, batejada com ApProp, hi conflueixen tant comerços com clients, amb opció de recollir una comanda a l'establiment o enviar a domicili. Des d’encarregar carn al gust i al tall a avisar un electricista, un taxi o reservar hora a la perruqueria. Els impulsors de l’APP, ja operativa, volen obrir-la a un ventall de serveis. L'objectiu és "fer poble”.

 
Ara el grup de joves vol captar més negocis per introduir-los al sistema i poder visibilitzar el màxim de productes i serveis locals. Somien poder-se dedicar de ple a aquesta activitat, però per això haurien d’arribar a ser aparador d’un miler d’establiments. Aquest dilluns al migdia han presentat el seu projecte davant de comerciants a la Cambra de Comerç de Valls.

Remarquen que en sortirà beneficiat tant el comerç de proximitat, que sovint no té recursos per afrontar la immersió al món digital, com el client, que podrà fer les seves compres en botigues de Valls i comarca, sense haver-se de desplaçar En cas d’encarregar una comanda, l’aplicació demanarà un telèfon de contacte per evitar encàrrecs falsos.


Els impulsors es desmarquen de les grans plataformes d’e-commerce. “En una plataforma així el client no sap a qui està comprant realment, nosaltres ensenyem la tenda on compres”, destaquen. L'aplicació, que també mostra alguns comerços puntuals d'altres comarques -hi ha desplegables de la Conca de Barberà i l’Urgell-, mantindrà el servei gratuït fins al setembre.

A partir d'aquí, s'estipulen subscripcions mensuals segons les funcions que vulgui disposar cada negoci -només publicitar-se o també rebre encàrrecs. Properament es planteja ampliar l’app 'ApProp' amb fotografies dels negocis, un canal de notícies i ofertes, i un cercador de productes concrets, entre altres opcions més específiques de l'aplicatiu.

 

Participació