Successos

Els delictes violents i furts cauenun 70% a la Part Alta de Tarragona en poc mig any

Les ocupacions en segones residències es disparen a la Costa Daurada, sobretot a Salou i Cambrils

per NacióTarragona , 30 de juny de 2020 a les 10:00 |
El reforç del patrullatge de Mossos i Guàrdia Urbana a la Part Alta de Tarragona està donant fruits, segons els cossos policials. Des que a final de novembre es va posar en marxa el dispositiu conjunt Vibio, els delictes violents al nucli històric han caigut un 70% i els furts s'han reduït a la meitat. El cap de la regió policial Camp de Tarragona, el comissari Josep Maria Estela, atribueix la disminució "dràstica" de fets delictius a la presència policial, que assegura que es mantindrà i que hi esmerçaran esforços.

El pla específic conjunt de Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana de Tarragona es va posar en marxa el novembre passat davant la creixent sensació d'inseguretat a la zona i els problemes de convivència derivats de l'ocupació il·legal d'habitatges. Tot i que el dispositiu s'ha aturat durant algunes setmanes pel confinament, fins al moment el balanç que deixa és una reducció del 70% dels delictes violents a la Part Alta des del novembre. Es tracta de fets que ocasionen molta alarma social, com ara estrebades i altres robatoris amb violència i intimidació.


"Encara n'hi ha algun, però els hem reduït dràsticament", assenyala el comissari dels Mossos, Josep Maria Estela, en una entrevista a l'ACN. Els furts al nucli històric també han caigut a la meitat durant aquest període. "La nostra presència allà equival a una disminució de fets delictius", sentencia. En el marc del dispositiu Vibio també s'han pogut desmantellar dos punts de venda de drogues. "Tirarem endavant i seguirem amb el dispositiu. I més ara que ve l'estiu i que preveiem que torni a haver-hi turistes. Esperem que vinguin i que hi estiguin segurs", expressa.

Els Mossos també fan intervencions puntuals en zones conflictives d'altres ciutats del Camp de Tarragona com Calafell, el Vendrell o Reus. En el marc d'aquestes actuacions "quirúrgiques", tal com les anomena el cos, els Mossos van detenir la setmana passada set persones per tràfic de drogues a l'entorn de la plaça de la Sardana de la capital del Baix Camp, un punt on els veïns fa temps que es queixen d'inseguretat i d'activitats delictives.

 

Participació