Educació

La Universitat Rovira i Virgili, entre les 100 millors universitats joves del món

El rànquing de Times Higher Education l'encapçala la University of Science and Technology de Hong Kong

per NacióDigital, 26 de juny de 2020 a les 16:25 |
Una aula de la Universitat Pompeu Fabra del campus de Ciutadella. | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Universitat Pompeu Fabra (UPF) és la desena millor universitat jove del món, segons el The Young University Ranking. D'aquesta manera, el centre ha millorat la posició de l'any passat i ha entrat al Top-10 per primera vegada. La primera posició del rànquing l'ocupa la University of Science and Technology de Hong Kong.

El Young University Rankig de Times Higher Education classifica les institucions de tot el món de menys de 50 anys d'antiguitat. També hi apareixen la UOC, la UPC i la Universitat Rovira i Virgili, entre les posicions 101 i 150, i la Universitat de Girona, entres les posicions 151 i 200. Els resultats de l'edició d'enguany s'han fet públics aquest dimecres en el marc de la cimera d'universitats joves que s'ha celebrat virtualment.


D'altra banda, segons informa la UPF, al rànquing QS World University 50 under 50 ocupa la posició 28, quatre posicions millor que en l'edició anterior, i ocupa la primera posició estatal en la classificació.

El rector de a la UPF, Jaume Casals, ha afirmat que els resultats obtinguts són "un esdeveniment sense precedents ni comparació possible" en l'entorn i ha apuntat que els recursos i la capacitat de compensació estan "molt per sota d'aquest reconeixement mundial".


"També vull brindar el nostre èxit al president de la Generalitat i al seu govern, i, en la part que els toca, al president del govern de l'estat espanyol i el seu govern, tot convidant-los a considerar seriosament el món de la universitat i la seva corol·la de recerca i innovació com una prioritat necessària en tota política optimista respecte al desenvolupament social i econòmic compatible amb la justícia, la igualtat, la cultura i el benestar planetari", ha manifestat.

 

Participació