Sant Joan 2020

Quines platges tancaran i quines no per Sant Joan a la Costa Daurada?

Tarragona, Mont-roig o Cunit són alguns dels municipis que no obriran les platges

per NacióTarragona , 18 de juny de 2020 a les 10:40 |
Aquest Sant Joan marcat per la crisi del coronavirus ha portat als ajuntaments d'arreu de Catalunya, i també de la Costa Daurada, a prendre mesures excepcionals. Enguany no hi haurà grans festes ni actes que puguin reunir centenars de persones i alguns consistoris ja han anunciat que tancaran les seves platges la nit de la revetlla per tal d'evitar les habituals aglomeracions.

L'Ajuntament de Tarragona prohibirà l'accés a les platges durant la revetlla Les restriccions començaran a les 20 hores del 23 de juny, i no es permetran trobades de grups de persones ni fogueres a la sorra. L'Ajuntament sí que permetrà l'accés als passeigs marítims o l'accés a les guinguetes o negocis de restauració instal·lats en el límit de les platges. En aquest sentit, s'informarà la població amb el suport de Protecció Civil, i es reforçarà la presència de la Guàrdia Urbana per evitar la celebració de cap festa.


També a la Costa Daurada, Mont-roig del Camp tancarà cales i platges, mentre que encara hi ha diversos municipis que no han pres una decisió. Cunit és un altre dels municipis que les tancarà i, també al Baix Penedès, el Vendrell i Calafell se sumaran a la restriccions.

En el cas de Torredembarra no es tancaran les platges, si bé no s'hi faran actes públics. La festa major del Barri Marítim està suspesa de fa dies. A Altafulla, l'Ajuntament ha informat que s'acollirà a les directrius i recomanacions que pugui fer el Govern de la Generalitat.


L'Ajuntament de Vila-seca mantindrà les platges i guinguetes obertes, però no permetrà fer foc a la platja. L'ordre municipal que està redactant el consistori també incidirà en la necessitat de mantenir la distància i les mesures de seguretat per minimitzar contagis. Per Sant Joan tampoc no hi haurà revetlles populars, i les fogueres particulars s'hauran de fer sota supervisió i autorització municipal.

A Salou i Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant obriran, però amb restriccions i limitacions. En concret, no permetrà festes ni celebracions de revetlla, encendre-hi fogueres ni tirar-hi petards ni cap tipus de pirotècnia. Per contra, les guinguetes de la platja es mantindran obertes.


Platges obertes a Terres de l'Ebre

A les Terres de l'Ebre, l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar no preveu tancar cap platja perquè, segons apunten fonts municipals, consideren que faran falta els màxims espais possibles per poder evitar aglomeracions.

En el cas d'Amposta, el consistori mantindrà les platges obertes, si bé es prestarà especial atenció en la de l'Aluet, que és la que sol acollir un major volum de persones. L'Ajuntament de la Ràpita ha explicat que no prendrà una decisió fins dilluns.

Per la seva banda, l'Ajuntament d'Alcanar tampoc no preveu tancar les platges durant la revetlla. Malgrat tot, s'intensificaran els controls. "Demanarem responsabilitat individual però hi abocarem molts recursos perquè preveiem molta gent. Tothom haurà de respectar les distàncies de seguretat", explica a l'ACN l'alcalde canareu, Joan Roig.

 

Participació