Tarragona

Aquestes són les 4 platges de Tarragona amb bandera blava

La ciutat manté el mateix nombre de distintius que l'any passat

per NacióTarragona, 17 de juny de 2020 a les 11:05 |
La platja de l'Arrabassada de Tarragona ja està a punt per una nova temporada | J.O.
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La ciutat de Tarragona ha obtingut enguany quatre banderes blaves per les platges de l’Arrabassada, Savinosa, la Móra i Tamarit. L'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac) de la FEE (Fundació d'Educació Ambiental), en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, atorga anualment el distintiu Banderes Blaves, reconegut a escala internacional, que valora i premia la gestió ambiental, la seguretat, la informació i l'educació ambiental, els serveis i les instal·lacions, i al mateix temps exigeix per a les platges una qualitat de l'aigua excel·lent. 

Tamarit compta amb bandera blava des de l’any 2012. La Savinosa compta amb bandera blava des de l’any 2010. La Móra i l'Arrabassada compten amb bandera blava des de principis dels noranta.

El distintiu és un símbol europeu de reconeixement i emulació a aquelles platges i ports que aconsegueixen aquests nivells de qualitat ambiental i busquen un equilibri entre la utilització dels recursos naturals i el respecte de l'entorn.

Els criteris per obtenir la Bandera Blava s'agrupen en quatre àrees: qualitat de les aigües de bany, informació i educació ambiental, gestió ambiental i seguretat, serveis i instal·lacions.

 

Participació