Comerç

La Cambra de Tarragona vol que els comerços de la ciutat puguin obrir els festius durant l'estiu

La institució aposta per aprovar-ho de forma excepcional aquest any per pal·liar els efectes de la Covid-19

per NacióTarragona , 17 de juny de 2020 a les 09:40 |
Interior d'una sabateria del carrer August de Tarragona, amb venedora i clienta mantenint les distàncies de seguretat | ACN
La Cambra de Tarragona vol que els comerços puguin obrir els festius durant l'estiu per pal·liar els efectes de la Covid-19. Per això, la institució emplaça l'Ajuntament a demanar al Govern que avali l'excepció de municipi turístic a l'efecte dels horaris comercials, de forma excepcional i provisional durant aquest any.

La Cambra ho justifica per motius com ara el de poder garantir les mesures de prevenció dels establiments, com ara repartir l'afluència de consumidors, i mantenir els llocs de treball del sector. En aquest sentit, la institució subratlla el pes elevat de l'activitat comercial a la ciutat i la necessitat d'adoptar mesures per evitar el tancament de negocis o la destrucció d'ocupació.
 
La institució empresarial considera que aquesta flexibilització horària contribuiria a reactivar l'activitat comercial després del tancament. A més, veuria "incongruent" limitar els horaris quan la venda digital funciona de forma continuada les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any.


"Si no s'aprofita una època de consum tan important com els mesos d'estiu a la nostra ciutat, l'impacte sobre aquest sector amb una presència del 21 per cent a l'activitat econòmica de Tarragona serà molt més greu encara", assenyala la Cambra en un comunicat.

 

Participació