Cultura

Un estudi reconstrueix la vila romana del Vilarenc de Calafell

Dins dels treballs de museïtzació s’ha elaborat una reconstrucció digital amb la informació obtinguda pels arqueòlegs durant més de 30 anys

per Nació Digital, Calafell | 16 de juny de 2020 a les 09:42 |
Reconstrucció del Vilarenc | AC
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La museïtzació del jaciment romà del Vilarenc, a Calafell, ja està en marxa. I els primers resultats ha estat una reconstrucció digital que mostra com era la vil·la romana, en la seva època d’esplendor, al segle I després de Crist, durant el regnat de l’emperador August. JR Casals, professional especialitzat en reconstruccions digitals del patrimoni històric, ha elaborat aquestes imatges a partir de la informació recollida pels arqueòlegs al llarg de molts anys.

La recerca contemporània en aquest jaciment va començar als anys vuitanta i, segons explica l’arqueòleg Joan Santacana, “per fi hem pogut ajuntar totes les dades i ja tenim una imatge possible de com era el conjunt romà de Calafell en època d’August”.

La intenció de l’Ajuntament és instal·lar una estació museogràfica a prop del jaciment, amb informació bàsica. En formaran part les imatges de reconstrucció, així com dades de les diferents fases evolutives d’aquesta finca romana, des de la primera meitat del segle I abans de Crist fins al segle I. La informació també inclourà la història de les exacavacions al Vilarenc, que es remunten al segle XIX: va ser la primera vil·la romana excavada a Catalunya, el 1883.

 

Participació