coronavirus

Punt i final a la Xarxa de Suport de Tarragona: més de 700 ajudes i 280 voluntaris

per NacióTarragona , 12 de juny de 2020 a les 10:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La Xarxa de Suport Solidari de l’Ajuntament de Tarragona desactiva aquesta setmana les funcions que desenvolupava i a partir d’ara les peticions d’ajuda que es presentin es derivaran als serveis municipals especialitats. En total, la Xarxa ha comptat amb 287 persones voluntàries i amb la col·laboració de 34 entitats ciutadanes. A més,  ha fet 672 atencions telefòniques que han generat 280 peticions d’ajuda.

D’aquestes, cal destacar, que 123, han sigut peticions per anar a comprar aliments i productes farmacèutics; 55 han estat relacionades amb el benestar dels animals i 42 de suport emocional i d’acompanyament telefònic a persones aïllades, sense xarxa familiar a prop.La Xarxa

La Xarxa es va posar en marxa el 23 de març amb motiu de l’alerta sanitària pel coronavirus, mitjançant una crida ciutadana a les persones que volguessin col·laborar a ajudar a d’altres. 


A partit d'aquí, es va crear una estructura d’atenció telefònica que derivava les demandes a un dels cinc grups de treball que es van organitzar: benestar animal, atenció psicològica, suport emocional, compres de primera necessitat i suport a entitats. Els grups es van coordinar amb altres serveis de l’Ajuntament i també amb iniciatives privades, que activarien persones que voluntàriament s’havien adherit a la Xarxa. 

La consellera de Ciutadania, Carla Aguilar-Cunill, ha valorat molt positivament la tasca desenvolupada per la Xarxa i ha expressat “l’agraïment de l’Ajuntament de Tarragona a les 287 persones voluntàries que l'han fet possible amb la seva participació, a totes les entitats adherides i a les tècniques i tècnics que s’han bolcat en el projecte”.

​​
​​
​​

 

Participació