Mobilitat

Tarragona compta amb vuit nous autobusos municipals

La xarxa mou uns 8.000 usuaris diaris davant els 35.000 d'abans de la pandèmia

per NacióTarragona , 11 de juny de 2020 a les 18:01 |
Nous autobusos de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de Tarragona, situats en filera a les cotxeres | ACN
L'Empresa Municipal de Transports (EMT) de Tarragona posarà dilluns en circulació vuit nous autobusos en el marc del procés de renovació de la flota. Els vehicles han tingut un cost de gairebé 1,6 MEUR i incorporen seients sense moqueta per facilitar la higiene del vehicle, mampares de separació de la zona del conductor i càmeres de seguretat. Properament s'incorporaran tres autobusos híbrids, segons el president de l'EMT, Jordi Fortuny.

De moment, l'estrena coincidirà dilluns amb l'ampliació de serveis i la recuperació de l'horari d'estiu. Actualment la xarxa d'autobusos municipals mou uns 8.000 passatgers diaris davant els 35.000 que transportava abans de la pandèmia. La reducció es deu, en gran part, al fet que no hi ha demanda escolar.

 
Els nous vehicles, d'entre deu i dotze metres de llarg, estan equipats amb un motor que disminueix l'emissió de partícules. A més, incorporen una segona plataforma manual per a persones amb mobilitat reduïda, que s'activarà en cas que no funcioni l'habitual plataforma automàtica. L'alcalde, Pau Ricomà, ha destacat que els nous autobusos responen als criteris d'eficiència energètica, major seguretat i accessibilitat.

Per la seva banda, el president de l'EMT, Jordi Fortuny, ha explicat que la incorporació dels nous vehicles no suposarà donar-ne de baixa vuit de vells, sinó que la retirada serà progressiva, sobretot en un moment que la pandèmia obliga a augmentar serveis i freqüències. D'altra banda, tots dos han agraït a la plantilla la seva feina durant el confinament.


D'altra banda, a partir de dilluns l'EMT amplia serveis i recupera l'horari habitual d'estiu. Estaran en funcionament totes les línies, excepte la L21 i la L23. La L41 funcionarà de dilluns a diumenge amb el seu horari habitual. La L42 manté el seu horari habitual fins el dia 24 de juliol i la L13 continua oferint un servei a demanda per part de l'usuari.

El president de l'EMT, Jordi Fortuny, ha destacat que "treballem per adaptar el servei a les fases de desconfinament i donar resposta a les necessitats de la ciutadana, sense perdre de vista que la nostra màxima és, en aquests moments, la prevenció del risc de contagi".


Aforament dels vehicles i títols de transport

L'EMT limita l'aforament dels seus vehicles segons la capacitat. A partir de dilluns vinent els vehicles de 12 metres permetran un aforament màxim de 40 persones, de 23 a 26 persones assegudes (segons el model de vehicle) i 17 persones dempeus. Els vehicles articulats de 18 metres admetran un aforament màxim de 70 persones: 44 assegudes i 26 dempeus.

Pel que fa a la compra de títols de transport, es recomana l'obtenció d'abonaments. Actualment, s'estan habilitant tots els vehicles amb mampares per tal de garantir la protecció dels conductors i usuaris. Un cop es col·loquin tots els elements es reactivarà la compra en efectiu de bitllets senzills a l'interior de l'autobús.

 

Participació