coronavirus

Poc entusiasme als comerços de Tarragona en el pas a la fase 3

Alguns no aprofitaran l'increment d'aforament permès, mentre que els bars ja poden servir a la barra

per NacióDigital, 8 de juny de 2020 a les 18:41 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 L'entrada en la fase 3 de la desescalada no ha suposat cap gran avenç per als comerços de Tarragona. La ciutat ha entrat en la nova etapa aquest dilluns i les botigues poden incrementar l'aforament fins al 50%, però algunes seguiran com fins ara. Per altra banda, els bars ja poden servir a la barra.

Això ha suposat un punt d'inflexió per al Frankfurt Tarragona 1, que ha tornat a obrir després de tres mesos, ja que no té terrassa ni taules a l'interior. Per tal que els negocis de restauració puguin tenir més capacitat de negoci, l'Ajuntament de Tarragona ha tallat el trànsit d'alguns carrers. Tot i això, en alguns d'aquests espais durant el matí no s'ha instal·lat cap taula.

 
Les botigues de roba no han expressat gaire satisfacció per les millores que els suposa la fase 3. A les més petites la incidència és nul·la, ja que el fet de mantenir la distància de seguretat els impedeix poder augmentar l'aforament. Per a les més grans, poca incidència. "No ens suposa gaire diferència. Ara els clients entren amb una mica més de llibertat però la resta segueix igual", ha comentat Laia, consellera de venda de la botiga de moda infantil Okaïdi. Les mesures de seguretat –distància, gel hidroalcohòlic i mascareta- continuen de la mateixa manera. També els protocols per desinfectar la roba que s'emproven els compradors.

A l'establiment de moda íntima femenina Hunkemoller, ni tan sols han aplicat l'increment d'aforament que els és permès. "Hem mantingut el de la fase 1. Seguim amb deu persones, tot i que en podríem tenir fins a vint, però així la gent es pot moure amb més tranquil·litat per la botiga", ha comentat l'encarregada, Lidia Gonzalo. A més, ha indicat que "molta gent encara està despistada" sobre els canvis que impliquen avançar de fase.


Tres mesos tancats després de 48 anys

Un dels negocis que sí que ha notat la incidència d'avançar a la fase 3 és el Frankfurt Tarragona 1. Un establiment amb 48 anys de trajectòria a la ciutat que viu de la barra del bar, un element que ara ja sí es pot tornar a utilitzar. "Mai havíem tancat més d'una setmana, i ara hem estat tres mesos. No hem facturat res i demanarem un crèdit ICO per tirar endavant", ha explicat Miguel Cervantes, propietari del conegut restaurant. Tot i les dificultats, Cervantes s'ha mostrat content de retrobar-se amb els clients i de tornar a treballar: "Mai havia fet més d'un mes de vacances. Això se m'ha fet etern", ha comentat.

 

Xavier Grados, propietari de La Cafeteria, servint un cafè Foto: ACNTambé aprofitarà la barra Xavier Grados, propietari del bar La Cafeteria. En el seu cas, va obrir fa una setmana i el fet de tenir un local petit el limita. "Ara podem tenir tretze persones, no és ni un 30%", ha assenyalat. A La Cafeteria tampoc hi ha terrassa i per Grados això és un inconvenient. No només pel fet de tenir menys taules, sinó perquè creu que arran de la pandèmia la gent preferirà estar a l'aire lliure enlloc d'un espai "tancat i havent de seguir els paràmetres" de seguretat.

​​
​​​
​​​​
​​​​​

 

Participació