coronavirus

Permesa la mobilitat entre el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre

La Generalitat integra les dues comarques a les regions sanitàries metropolitanes després de les pressions dels empresaris de la zona

per NacióDigital , 8 de juny de 2020 a les 15:57 |
Un client en una terrassa de Sitges | ACN
Aquest dilluns s'han aixecat les restriccions de mobilitat entre les regions sanitàries del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, amb la qual cosa els seus habitants ja poden moure's lliurement per la demarcació gairebé tres mesos després de la declaració de l'estat d'alarma.

En paral·lel, les comarques de l'Alt Penedès i el Garraf formen part des d'aquest dilluns a tots els efectes de la regió sanitària de Barcelona. Fins ara, Salut els hi donava un tracte diferenciat per l'evolució de l'epidèmia però Protecció Civil ha anunciat avui que els dos territoris es reincorporen a la regió sanitària de la capital.  La principal conseqüència d'aquest canvi és que els veïns del Garraf i l'Alt Penedès podran moure's per les regions sanitàries de Barcelona ciutat, metropolitana nord i metropolitana sud.


La decisió arriba després que l'empresariat de les dues comarques reclamés a la Generalitat permetre  la mobilitat entre territoris que es trobin en la mateixa fase de la desescalada. La patronal sostenia que la mobilitat interterritorial pot ajudar a reactivar l'economia i fins ara s'havia trobat amb la negativa del Govern. "Seria desaconsellable tornar a barrejar les comarques", deia divendres passat el conseller d'Interior, Miquel Buch.

En la informació difosa, Protecció Civil assegura que es comunicarà "qualsevol canvi" que pugui haver-hi referent a l'estatus del Garraf i l'Alt Penedès.


​​
​​​
​​​​
​​​​​

 

Participació