coronavirus

Les instal·lacions esportives de Tarragona, preparades per obrir

Consulta com i quan s'obriran les instal·lacions municipals

per NacióDigital, 8 de juny de 2020 a les 11:40 |
Activitats dirigides a Tarragona | I.M.
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Tarragona ja ha aprovat els plans d’acció d’obertura de les instal·lacions esportives municipals, que estaven tancades des del dia 12 de març. Els complexos esportius municipals (Campclar, Bonavista, Serrallo i Part Baixa, Riu Clar-Torreforta-Icomar, Sant Pere i Sant Pau i Sant Salvador) obriran pels usuaris, sempre amb cita prèvia, els gimnasos (sala de fitness i activitats dirigides) a partir de dimecres 10 de juny i a partir de dilluns 15 les piscines per a fer natació (encara no s’ofereixen cursets), les pistes de pàdel, les pistes de tenis i l’estadi d’atletisme Natalia Rodríguez de Campclar.

Les instal·lacions esportives municipals es reobren amb aforaments limitats i establint mesures de control a l'entrada (temperatura, desinfecció del calçat, distància interpersonal, compromís de responsabilitat, mascareta, gel hidroalcohòlic, etc.), entre d’altres mesures higièniques i sanitàries que les autoritats competents han establert per reduir els riscos dels usuaris i treballadors de les instal·lacions.

Per fer qualsevol de les activitats que permeten les instal·lacions esportives les persones abonades hauran de demanar cita prèvia mitjançant l’app Connecta o per web. Una persona abonada podrà tenir fins a tres reserves actives a la setmana, i es podran fer amb 48 hores d’antelació.

L’activitat durarà un màxim de 50 minuts a piscina, sala de musculació i estadi d’atletisme; mentre que per a les activitats dirigides el temps màxim serà de 45 minuts. Als usuaris abonats només se’ls girarà el preu de mig mes del rebut d’abonament de juny.Així mateix, totes aquelles persones abonades que prefereixin esperar com a molt fins al mes de setembre per incorporar-ser podran abonar per períodes mensuals la quota de manteniment, evitant d’aquesta manera pagar la matricula corresponent. L’atenció al públic per fer qualsevol tràmit presencial s’ha de demanar amb antelació al web.

I els clubs esportius?

Pel que fa als clubs esportius, el PMET ha explicat que se’ls enviaran els protocols i normes d’actuació i d’utilització de les instal·lacions per tal que, si ho necessiten, puguin fer la petició d'entrenament dels diferents equipaments (com el velòdrom, piscines, pavellons, pista d’atletisme Natalia Rodríguez, etc.), que poden realitzar a partir del dia 8 de juny sempre que lliurin prèviament la documentació requerida pel Patronat i rebin l’autorització.Així mateix, la Conselleria d’Esports ha acordat que s’obriran a partir de la mateixa data els camps de futbol municipals i el camp de tir amb arc de Sant Salvador, sota demanda de clubs i amb els mateixos criteris que els equipaments que gestiona el PMET.

Com que les competicions ja han finalitzat, els clubs que practiquen esports col·lectius només podran fer entrenaments en els equipaments municipals per a categories sènior, tot i que es permetran altres casos excepcionalment, sempre i quan estiguin justificats prèviament. Pel que fa a esports individuals només caldrà que justifiquen la necessitat d’entrenar a causa de la celebració de campionats imminents.


​​
​​​
​​​​
​​​​​

 

Participació