coronavirus

Aquests són els monuments i jaciments del Camp de Tarragona que pots visitar gratis

Cultura implanta mesures per garantir la seguretat als recintes, que reobriran dissabte

per NacióDigital , 4 de juny de 2020 a les 19:30 |
Conjunt monumental del Museu i Necròpolis Paleocristians de Tarragona | ACN
El Reial Monestir de Santes Creus, el Castell Monestir d'Escornalbou, el Castell de Miravet i la Cartoixa d'Escaladei, juntament amb els jaciments adscrits al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT) -la Necròpolis paleocristiana de Tarragona, la vil·la romana dels Munts a Altafulla i el conjunt monumental de Centcelles a Constantí- obriran portes dissabte després de més de dos mesos i mig de tancament per la Covid-19.

Els recintes estan situats al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, que es troben en la segona setmana de la fase 2 de la desescalada. El Departament de Cultura ha implantat mesures per garantir la seguretat de la visita als recintes, que tindran l'entrada gratuïta fins el 21 de juny.

+
Aquests són els primers monuments que obren portes després del seu tancament arran de l'emergència sanitària. Dimecres ja van obrir els jaciments arqueològics adscrits al Museu d'Arqueologia de Catalunya i els del MNAT ho faran dissabte.

Es preveu que el dissabte 13 de juny també ho facin els monuments de les comarques de Girona i la Catalunya central, mentre que els de les Terres de Ponent encara no tenen data de retorn a l'activitat, a l'espera de l’evolució del pla de desconfinament.


Amb l'objectiu d'oferir espais segurs, s'han adoptat mesures específiques de protecció, informació i senyalització, alhora que s'han adequat els espais als actuals requeriments normatius. També s'han modificat i adaptat els horaris i protocols, tant d'atenció al públic com de neteja, per garantir la correcta atenció als visitants.

Pel que fa als requisits que s'exigeix a les persones que visitin els monuments i jaciments, cal dur sempre la mascareta posada, seguir les indicacions de les persones responsables dels equipaments, respectar la distància física de dos metres, i es prioritza el pagament amb targeta de crèdit. Durant la fase 2, les visites només poden ser individuals o en grups familiars o de convivència.


Segons informa el Departament de Cultura, els monuments reobren sota el lema 'Et mereixes un monument', amb el qual es vol fer èmfasi en el civisme i responsabilitat que la ciutadania ha demostrat fent front a la Covid-19. "Ens agradaria que un cop el desconfinament es va fent realitat, la ciutadania es retrobi amb els monuments, ja que són el seu patrimoni i una manera excel·lent de fer turisme mentre es coneix la història del país", afirma el director de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, Josep Manuel Rueda.

Per la seva banda, i sota el lema "Obrim el MNAT. Recuperem el nostre espai", la ciutadania podrà tornar a gaudir d'una part important del Patrimoni Mundial de Tàrraco, el Museu i Necròpolis Paleocristians de Tarragona (Tarragona), la vil·la romana dels Munts (Altafulla) i el Conjunt monumental de Centcelles (Constantí).

​​
​​​
​​​​
​​​​​

 

Participació