Ajuntament de Tarragona

La CUP de Tarragona insta al govern a desobeir el Tribunal Suprem i penjar la bandera LGTBI el 28-J

per NacióTarragona , 2 de juny de 2020 a les 14:42 |
Després que el Tribunal Suprem espanyol emetès ahir una sentència establint la incomptatibilitat de banderes no oficials a l'exterior dels edificis i espais públics amb el marc constitucional i legal vigent, aquest dimarts la CUP de Tarragona ha demanat al govern municipal desobeïr. Les cuparires han reclamat al govern de Pau Ricomà que mantingui la pancarta de "Llibertat presos polítics" i que penju la bandera LGTBI el proper 28 de juny, com ja van fer el 17-M.
 

Des del grup consideren que la sentència del Suprem "és un despropòsit que té com a objectiu el monopoli de l'espai públic per part de la ideologia dominant". La consellera Laia Estrada
planteja que "davant aquesta la sentència el que cal és una onada de desobediència per part de tots els municipis que vulguin defensar la llibertat d'expressió, ja sigui penjant la bandera irisada (LGTBI) com mantenint les pancartes demanant la llibertat dels presos i preses polítiques, com l'estelada".

 
Finalment, la CUP ha tornat a insistir al govern d'ERC i ECP en la retirada de les banderes espanyoles de la plaça Imperial Tàrraco, la plaça de la UNESCO i la del Palau de Congressos ja que, tal com recorda Eva Miguel "no hi ha cap document ni explicació política  que motivi la seva presència en aquests espais".

 

Participació