Llibreries

L'alt volum de vendes dona oxigen a les llibreries en els primers dies de desconfinament

La Capona, Saltamartí Llibres, Empúries, la Memòria i la Documenta desgranen a l'ACN els motius

per Redacció , 29 de maig de 2020 a les 11:33 |
Imatge d'una llibreria de Tarragona | ACN
Els llibreters han rebut amb "sorpresa" l'alt volum d'exemplars que estan venent i l'afluència de clients a les llibreries en els primers dies de desescalada. "Des del minut u que venem llibres", afirma en declaracions a l'ACN la presidenta del Gremi de Llibreters, Maria Carme Ferrer.

Les compres en línia encarregades durant el confinament i, en especial, per Sant Jordi; el suport a la llibreria de proximitat; l'ús de les xarxes socials i la recent publicació de novetats són alguns dels motius que expliquen les vendes, tal com ho relaten a La Capona de Tarragona, Saltamartí Llibres de Badalona, Empúries de Girona i la Memòria i la Documenta de Barcelona. Tot i això, admeten que s'està lluny de les xifres d'un Sant Jordi "normal".


La presidenta del Gremi de Llibreters ha explicat que des que han obert les llibreries, i fins i tot en l'època de la cita prèvia, han vist que els clients han començat a anar a les botigues de llibres a comprar i preguntar també com estan perquè estan preocupats pel seu futur. Tot i això, reconeix que no significa que s'hagin recuperat les vendes de Sant Jordi. "S'està venent molt però no vol dir que es recuperi tot el que hem perdut, ni molt menys", insisteix.

Ferrer apunta que des del minut u els clients han anat a comprar a les llibreries perquè els hi recomanin llibres i per estar al seu costat. "Estem molt contents i molt sorpresos" de la reacció dels lectors. "No ens ho imaginàvem, fins i tot hi ha gent que no sabíem que era tan addicte i que estimava tant als llibreters", afegeix.


 

Participació