Coronavirus

Les llars d'infants municipals de Tarragona obriran dilluns amb grups reduïts a cinc alumnes

Es prioritzaran les famílies que no puguin acollir-se a mesures de conciliació laboral

per NacióTarragona, 28 de maig de 2020 a les 12:49 |
Un passadís de l'escola Cèsar August de Tarragona, buit d'alumnes, amb els penjadors carregats amb les bates i les motxilles dels petits | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les llars d'infants municipals de Tarragona obriran dilluns amb noves mesures i restriccions per la pandèmia de la covid-19. Segons informa l'Institut Municipal d'Educació, els grups seran reduïts i de cinc infants, mentre que l'horari serà de nou del matí a una del migdia "per poder donar una atenció més individualitzada i un acolliment dels infants després d'aquest temps sense anar a la llar".

Els infants de les famílies que acreditin necessitats laborals de conciliació podran començar anar a la llar dilluns mateix i, la resta, dijous de la setmana vinent. El servei de menjador s'oferirà a partir del 8 de juny a la llar d'infants Cèsar August i a la llar d'infants Sant Pere i Sant Pau, i s'anirà incorporant a la resta quan sigui viable.

 
Seguint els criteris establerts pel Departament d'Educació de la Generalitat, l'Institut Municipal d'Educació recorda que és responsabilitat de les famílies vigilar diàriament l'estat de salut dels seus fills i filles, prenent-los la temperatura abans de sortir de casa. A més, només pot acompanyar l'infant una persona adulta, que no entrarà a l'espai dels infants. Tampoc està permesa l'entrada de cotxets a la llar.

Si fos necessari prioritzar les reincorporacions dels infants, es farà amb les d'aquells progenitors que per motius laborals i professionals hagin de fer treball presencial sense possibilitat de flexibilitzar-lo o d'acollir-se a mesures de conciliació. Pel que fa a infants amb malaltia crònica d'elevada complexitat, cal una valoració de la idoneïtat de reprendre l'activitat escolar.


A més, d'acord amb les instruccions del Departament d'Educació de la Generalitat, per poder reincorporar-se els infants han de reunir diversos requisits: absència de simptomatologia compatible amb la covid-19 o amb qualsevol altre quadre infecciós; que no siguin o hagin estat positius de covid-19 durant els catorze dies anteriors; que no hagin estat en contacte estret amb un positiu confirmat o amb simptomatologia compatible en els catorze dies anteriors, i tenir actualitzat el carnet de vacunes.

D'altra banda, cal que els infants portin sabates o mitjons a l'interior de la llar i, si utilitzen xumet, haurà d'anar en una capseta o una bossa individual, que les famílies hauran d'esterilitzar.


 

Participació