Tarragona

Tarragona desmuntarà el jardí vertical de la Tabacalera va costar 3,3 milions

L'equip de govern afirma que està molt degradat i suposa "un risc a mitjà termini per a les persones"

per NacióTarragona , 28 de maig de 2020 a les 15:19 |
Imatge del jardí vertical de la Tabacalera, a Tarragona | ACN
L'Ajuntament de Tarragona invertirà més de 20.000 euros en desmuntar el jardí vertical de la Tabacalera pel seu estat de degradació, que suposa "un risc a mitjà termini per a les persones", segons el consistori. El jardí es va inaugurar el maig del 2012 com un dels principals actius del projecte de ciutat intel·ligent del govern socialista i va costar 3,3 milions d'euros –finançats amb fons dels coneguts com a "plans Zapatero".

El nou govern municipal d'ERC i En Comú Podem ha anunciat que els treballs s'enllestiran en un termini de nou setmanes. Segons l'executiu, està en molt mal estat la instal·lació de reg, que s'ha fet malbé i perd aigua, i que alhora oxida el sistema de recollida de les aigües. També està molt deteriorada l'escala d'emergència.

 
Tot plegat, assenyala el govern, implica una situació d'insalubritat, brutícia i perill de despreniments. El conseller de Territori, Xavi Puig, ha manifestat que "és molt millor destinar els recursos que ens costa el seu manteniment a millorar els jardins de la ciutat que la gent pot passejar i gaudir de veritat".

També ha afegit que "la dèria per ser el jardí vertical més gran i més intel·ligent és una mica de cartró pedra si no es cuida bé". "Ens agrada més apostar per coses més senzilles i realistes, i que tothom pugui gaudir, com un jardí mediterrani a l'abast dels veïns o, de forma més silvestre, camps primaverencs com els de la Budellera, que estan preciosos", ha afirmat Puig, qui també ha apuntat que "amb el desmuntatge i la rehabilitació del parc de la Tabacalera dignificarem l'espai i el posarem en valor".


Els treballs de desmuntatge s'han adjudicat per 19.500 euros més IVA i consistiran en l'enderroc i retirada de tota la construcció, incloent l'estructura, els elements que formen el jardí vertical i les seves instal·lacions corresponents. Aquest element, fet a base de perfils metàl·lics, fa aproximadament 210 metres de llarg i 18,25 metres d'altura.

 

Participació