Complex de Repsol al Polígon Sud de Tarragona | Repsol
Amb el suport de

L'Observatori de Qualitat de l'Aire de Tarragona dobla els punts de mostreig

L'informe 2019 incorpora dades de 9 poblacions o barris del polígon sud i confirma que no s'han superat en cap moment els límits legals i recomanats de compostos orgànics volàtils a l'aire.

per NacióTarragona
Complex de Repsol al Polígon Sud de Tarragona | Repsol
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Observatori sobre la Qualitat de l'Aire de Tarragona, impulsat per Repsol, ha fet la presentació virtual del seu informe 2019. La principal novetat és que s'han més que doblat els punts de mostreig amb la incorporació de dades procedents de 13 estacions ubicades a 9 poblacions o barris del polígon sud de Tarragona, que s'afegeixen als 11 punts que ja s'analitzaven del polígon nord. Aquests punts de mesurament de compostos orgànics volàtils han confirmat que totes les immissions estan per sota dels límits legals i recomanats.

En el cas del Benzè, tots els valors queden per sota dels nivells establerts tant per la normativa europea com l'espanyola. L'Observatori també recull dades dels nivells de Butadiè, i tot i que no hi ha cap normativa que reguli aquest compost, els resultats sí que compleixen amb les recomanacions de bones pràctiques internacionals. 

En aquest sentit, la Directora General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, Mercè Rius, afirma que "podem tenir tranquil·litat pel que fa a la qualitat de l'aire al Camp de Tarragona", i destaca la importància de treballar amb tots els sectors del territori, tant institucions com empresa privada. El director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, Josep Francesc Font, per la seva banda, ha destacat la importància de "l'aposta que està fent Repsol i el territori i la indústria per seguir reforçant i seguir creient que l'Observatori és una eina vàlida que aporta coneixement, i que pot servir per seguir el camí de millora contínua que hem d'anar assolint tots".

Enguany, l'Associació Empresarial Química de Tarragona s'ha incorporat com a membre de l'Observatori sobre la Qualitat de l'Aire. Amb aquesta iniciativa, Repsol vol liderar el coneixement sobre tots els compostos orgànics volàtils i, encara que estiguin per sota dels límits establerts per les administracions, planificar-ne les accions de millora i control.


Participació